Finsk Formel 1-profil utelukker ikke å ta «en Räikkönen»

Valtteri Bottas nyter tilstedeværelsen av Rally Monte-Carlo denne helgen.

Publisert

I likhet med mange bilsportutøvere og andre idrettsstjerner har 28-årige Valtteri Bottas valgt å bosette seg i Monaco. Dermed kan han oppleve Rally Monte-Carlo på nært hold denne helgen.

Valtteri Bottas. (Foto: Mercedes AMG F1)

I likhet med mange bilsportutøvere og andre idrettsstjerner har 28-årige Valtteri Bottas valgt å bosette seg i Monaco. Dermed kan han oppleve Rally Monte-Carlo på nært hold denne helgen.

Og WRC-promotoren fanget opp finnen ved starten rundt Casino-kvartalet midt i sentrum før bilene reiste nordover i de franske fjellene, og Bottas følger oppriktig med på sporten og spesielt sine landsmenn.

– Rally er noe jeg alltid koser meg med, og det er selvfølgelig noe helt annet enn hva jeg er vant til. Mentaliteten og kjøringen er helt annerledes, men jeg elsker det, sier Bottas under TV-intervjuet.

Og spesielt Toyota-fører Esapekka Lappi er en han følger ekstra med på denne helgen.

– Jeg kjørte en del gokart med ham og husker han som svært talentfull. Han valgte en annen retning enn meg, og det er morsomt å se han får det til. Så jeg håper på det beste for han, sier Formel 1-profilen, som tok VM-bronse i fjorårets Formel 1-mesterskap.

Finland er kjent som en stor motorsportnasjon, ikke bare i rallysammenheng, men de har også fostret opp flere profiler også i Formel 1.

Mika Häkkinen og Mika Salo var de store av forrige generasjons Formel 1-profiler, og i midten på 2000-tallet tok Kimi Räikkönen Formel 1-arven videre.

LES OGSÅ: Bottas tok verdensmesteren i årets siste kvalifisering

LES OGSÅ: Mikkelsen bryter fredagens kjøring etter problemer før SS4

Nå er Bottas med på samme ferden som hans tidligere landsmenn var med på, og bare VM-gullet mangler. I 2017 kom Bottas' to første enkeltseire i Formel 1.

Og apropos Kimi Räikkönen så gjorde også han et rallykarriere med heller begrenset hell i sin Formel 1-pause i 2010 og 2011, og TV-reporteren kunne heller ikke dy seg å spørre Bottas om han vurderer grus under hjulene etterhvert.

– Jeg kjenner jo også Marcus Grönholm og har hatt det mye moro med ham i crosskarter, blant annet. Så man skal aldri si aldri, men nå for tiden har det fokus på Formel 1 og flere mål jeg vil oppnå. Men igjen, man skal aldri si aldri, sier Bottas om en potensiell rallykarriere.

LES OGSÅ: Er du raskere på labben enn Valtteri Bottas?

Powered by Labrador CMS