Fjorårets rival tok sin første seier – det gir Dennis ekstra tenning

Som konkurransemenneske er ikke Dennis Hauger fornøyd med der han foreløpig ligger an i Formel 3-feltet. Men han aksepterer at han har fått mye å jobbe med, og mye å tenke på.

Publisert

Årets to første løpshelger i Formel 3 er over. Det betyr altså fire gjennomførte løp. Enn så lenge har Dennis Hauger tilgode å score sine første poeng. Samtidig har han sett at både teamkamerater og andre rivaler har plukket poeng - og til og med tatt seire.

Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Årets to første løpshelger i Formel 3 er over. Det betyr altså fire gjennomførte løp. Enn så lenge har Dennis Hauger tilgode å score sine første poeng. Samtidig har han sett at både teamkamerater og andre rivaler har plukket poeng - og til og med tatt seire.

Som idrettsmenneske skulle Hauger gjerne sett seg selv der oppe. Men han vet samtidig at veien er lang, og at seiersbølgene han surfet på i fjor har stilnet for lenge siden når året i år dreier seg om raskere biler med mer meritterte førere på et svært høyt internasjonalt nivå. For han har nå fått erfare at det er spesielt en ting som han må bli bedre på. Og det som kanskje avgjør hvorvidt han blir ansett for å henge med i toppen, eller tilhøre midtfeltet.

– Kvalifiseringene betyr alt. Der har hele teamet slitt, ikke bare jeg. Men jeg har ikke klart å sette sammen noen hele runder enda når det gjelder som mest. Havner du langt bak i kvalifisering, så er det kjørt. Det er ikke mulig å kjøre seg opp her, på samme måte som man kunne i Formel 4, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

Må jobbe med kvalifiseringene

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Det er kanskje det som har overrasket ham mest. Nivået som sådan kjente han til fra før. Og han har på andre baner vist rundetider helt i toppen. Men nå har han fått erfare løpshelgene samlet sett, hentet opplevelser og erfaringer sammen med verdifull datainformasjon. Søndagens løp var på mange måter et bevis på at han gjør steg i riktig retning.

12. plass er likevel ikke det Hauger ønsker at skal bli normalen, men han er kjenner at det er utgangspunktet han har inn mot nok en ny løpshelg allerede neste helg, denne gang på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn.

– Jeg er jo ikke der jeg vil være enda. Så sånn sett kan jeg ikke si meg fornøyd. Men jeg må samtidig innse at jeg må ta steg for steg. Og knekke nye koder. Denne helgen knakk jeg mange koder. Koder jeg på mange måter knakk allerede i Bahrain, men som jeg måtte knekke på nytt igjen her. Mye handler om balansen i bilen. Jeg fikk vist progresjon, og snart jeg er innenfor topp 10. Det er ekstremt viktig. Alt kan skje så lenge man kommer seg innenfor de ti beste, konstaterer 17-åringen.

Han høster erfaringer til gangs. Regnværet lørdag var en ny «wake up call». Ikke i nærheten av samme opplevelse som han hadde også i Formel 4 som til tider kunne ha store mengder regn ved seg. Den gang en spesialitet for Hauger.

– «Sprayen» fra bilene er noe helt annet her i F3. Bilene har mer downforce, og da blir sprayen enda verre. Jeg kødder ikke, det var som å kjøre i blinde. På rettstrekkene kjørte vi stort sett på sladd. Jeg hadde også en «360» som jeg kunne fortsette fra. Ganske sykt, sier han.

Motiveres av rivalenes suksess

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

I Formel 3 kjøres det altså to løp over en helg. Begge løpene er like lange, maks 40 minutter eller et satt antall runder. På Red Bull Ring totalt 24 runder. Men kvalifiseringen teller kun for lørdagens løp. På søndager snur man de ti beste fra lørdagens resultat. Så lørdagens niendeplass, Theo Pourchaire, startet fra andre startspor - og med litt flaks da to konkurrenter foran barket i hverandre, så sikret franskmannen seieren på søndag.

Pourchaire og Hauger var jevngode i det tyske mesterskapet i fjor. Mange hevder at Hauger egentlig var bedre, selv om Pourchaire totalt sett var jevnere og til slutt vant mesterskapte foran Hauger.

Nå vant franskmannen altså et FIA F3-løp på fjerde forsøk. Burde ikke dette også være mulig for Hauger? Er han misunnelig på Pourchaire, eller blir han tent og motivert når han ser at det er mulig som «rookie»?

– Nei, jeg syns det var kult. Det motiverer meg. Det viser hvor lite det er som skal til, og viser hvor viktig kvalifisering og startposisjon er, sier 17-åringen.

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)
Powered by Labrador CMS