Flere racingklasser mister NM-statusen grunnet lav deltakelse

Racingseksjonen ser seg nødt til å slå sammen flere av bilklassene, mens to klasser utgår fra mesterskap og norgescup.

Publisert

Om snaue to uker skal andre NM-runde i racing kjøres på Rudskogen, men mandag kom Norges Bilsportforbund med nedslående nyheter til flere deltakere som har NM-ambisjoner.

GT3-klassens lås sammen med GT2 i for å beholde NM-statusen. I bildet Olav Rygge fra NM-åpningen på Vålerbanen. (Foto: Johan Marius Svingen)

Om snaue to uker skal andre NM-runde i racing kjøres på Rudskogen, men mandag kom Norges Bilsportforbund med nedslående nyheter til flere deltakere som har NM-ambisjoner.

Flere av klassene slås sammen, og én NM-klasse utgår i sin helhet. I tillegg fjernes én norgescup-klasse. Klassene som fjernes er da NM Klasse 3, for biler i den norske GT3-klassen (må ikke forveksles med det internasjonale GT3-reglementet, journ.anm), samt norgesupklassen for Seven/RSR-biler.

I kunngjøringen henviser racingseksjonen til følgende konkurransereglement:

For å få og beholde NM status skal hver klasse stille minst 10 biler til start i det første løpet eller sannsynliggjøre at klassen har mer enn ti biler gjennom sesongen. Dersom dette ikke innfris kan RACS beslutte at klassen går over til Norgescup etter første løpshelg. NC-klassene følger som hovedprinsipp samme opplegg som NM.

Klasse 1 i NM blir å nå slått sammen av GT+ og GT1, mens GT3 i stedet går innunder Klasse 2 sammen med GT2. De laveste NM-klassene, GT4 og GT5, skal ha nok biler til å inngå som et egne mesterskap gjennom sesongen.

Presisering: Vi skrev først at GT4 var innunder Klasse 3, klassen som får fjernet NM-status. Det medfører ikke riktighet. GT4 inngår som vanlig som egen klasse innunder Klasse 4. Parc Fermé beklager misforståelsen.

Powered by Labrador CMS