Førerkortet i boks for Oliver: – Har aldri vært så nervøs i hele mitt liv

For to dager siden fylte Oliver Solberg 18 år. Men når skulle han ta lappen? Joda, den ble sikret onsdag.

Publisert

Og med det markeres det et nytt kapittel i Oliver Solbergs allerede svært innholdsrike liv. I tillegg til nå å være myndig, så trenger ikke Solberg å tenke på dispensasjoner og restriksjoner lengre når det kommer til det sportslige.

Oliver Solberg jublet over EM-seier i Latvia tidligere i år, men han jublet enda mer før at han nå endelig har tatt førerkortet. (Foto: FIA ERC)

Og med det markeres det et nytt kapittel i Oliver Solbergs allerede svært innholdsrike liv. I tillegg til nå å være myndig, så trenger ikke Solberg å tenke på dispensasjoner og restriksjoner lengre når det kommer til det sportslige.

Det svært viktige førerkortet ble nemlig sikret onsdag. Og det under ganske så spesielle omstendigheter.

– Jeg tok teorien i går. Men den strøk jeg. Så jeg fikk sjansen til å ta teorien først etter oppkjøringa i dag. Herregud, jeg har aldri vært så nervøs før. En stor lettelse. Normalt blir jeg ikke nervøs. Men akkurat nå… Nei, fy fader, sier en svært lykkelig Oliver Solberg til Parc Fermé.

70 spørsmål - maks 18 feil

Oppkjøringen ble gjort i Karlstad. Onsdag ettermiddag skulle teorien tas. Intet mindre enn 70 spørsmål, og man kan ha maks 18 feil. Altså 52 riktige svar. Til sammenlikning er det 45 spørsmål og syv feil som er oppskriften.

– Og jeg hadde 51 riktige i går, sier Solberg, som innrømmer at verden raste litt sammen en kort periode, vel vitende om at han skulle få en ny sjanse.

Den bestod han med større glans. 60 korrekte svarte spørsmål var mer enn nok til at han kunne juble for ferskt førerkort i lomma. 

– Jeg bestemte meg for ikke å tenke verken det ene eller andre, så måtte det bare bli som det blir. Men jeg har aldri forberedt meg så mye, lest så mye og trent så hardt foran noe. Jeg kunne ikke vært mer forberedt, sier 18-åringen.

Følte enormt press

For nervene kommer som følge av et enormt press han ikke legger skjul på. «Alle» har vært opptatt av når førerkortet kommer. Spesielt med tanke på at han om en drøy uke skal debutere i Rally-VM under den walisiske VM-runden - der pappa Petter også stiller til start i helt identisk bil. Begge i en Volkswagen Polo R5.

– For meg personlig er det noe av det største jeg har gjort. Jeg har virkelig kjent på presset. Fra alle kanter. Meldinger fra folk som lurer hele tiden, og fra media over alt. Og TV her og der. Også er det noe med at jeg MÅ klare det denne uka, med tanke på Wales, sier Solberg.

– Og selve oppkjøringa gikk ganske greit?

– Jaja, det var egentlig ingen stor utfordring. Den var veldig lett, det må jeg faktisk si. Vi satt bare og pratet motorsport og skole hele tiden, og kjørelæreren lurte på når jeg skulle kjøre Rally Sweden. Underveis og etterpå hadde han ingenting å si på kjøringa.

Svensk flagg i Wales

Med det kan han også klippe sin latviske rallylisens i to. Spørsmålet mange stiller seg er likevel hvilket flagg han skal kjøre med på sideruten ved siden av sitt navn. Ettersom han har svensk mor og norsk far. Til det har Oliver to klare svar.

– Til Wales blir det med svensk flagg. For flagget på følge passet og jeg har kun svensk pass. De som hadde håpet at jeg skulle kjøre med norsk flagg, så må de skylde på pappa for at han aldri fikset norsk pass for meg. Haha. Men nå kan jeg ordne det selv, men jeg har ikke helt bestemt meg for hvilket flagg jeg skal kjøre med neste år enda, konstaterer Oliver. 

Powered by Labrador CMS