Frank Tore føler han har enda mer å bevise blant EM-eliten

Men nordmannen henger tålelig greit med før finaledagen på Azorene.

Publisert

Frank Tore Larsen har vraket NM-satsingen til fordel for EM denne sesongen, og det er da primært U28-kategorien han vil konkurrere i som er R5-klassens egen juniorkonkurranse.

Frank Tore Larsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Frank Tore Larsen har vraket NM-satsingen til fordel for EM denne sesongen, og det er da primært U28-kategorien han vil konkurrere i som er R5-klassens egen juniorkonkurranse.

For å ta sammenlagtstillingen først så ligger Larsen på en niendeplass sammenlagt av 33 startende i klassen, 2:26,3 bak russeren Alexey Lukyanuk i tet.

Blant disse kjøres det som nevnt en egen juniorklasse kalt U28, og her er ligger han foreløpig på en femteplass.

– Jeg tror vi kan være med i kampen om en pallplass om «feelingen» er rett. Utfordringen er at jeg har få mil i kroppen de siste månedene, sa Larsen til Parc Fermé før løpet.

Nå må han altså klatre to plasser i klassen hvor det er et forsprang på snaue 50 sekunder.

Larsen er fornøyd med egen innsats i løpet han har beskrevet som en rallyopplevelse uten sidestykke, men føler seg hemmet av å ha startet som andre bil i løypa.

– Jeg syns vi har kjørt stabilt og godt i dag. Det har vært meget krevende etapper som vi ikke fikk kjørt i 2016 med tildels tykk tåke. Som bil nummer to på veien «cleaner» vi veldig mye for de som kommer bak og sånn sett føler jeg ikke tidene reflekterer vår prestasjon, sier 27-åringen.

Løpet avsluttes lørdag med seks etapper. Larsen er forøvrig eneste norske deltaker i EM dette løpet.

LES OGSÅ: Tilbakelegger nesten 7000 kilometer for årets rallyopplevelse

LES OGSÅ: Ofrer NM for å gi seg selv en siste internasjonal mulighet

Powered by Labrador CMS