Frank Tore har troen på ny kartleser i neste NM-runde

Med sin faste kartleser ute på internasjonale oppdrag, skal Frank Tore Larsen for første gang i NM-sammenheng kjøre med en annen sidemann.

Publisert

Helt siden rallydrømmen ble realisert i 2009 har Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen vært et ufravikelig tospann, og med unntak av noen få sprintløp, så har det kun handlet om Larsen og Eriksen inni bilen.

Frank Tore Larsen, her fra Aurskog-Høland Rally tidligere i år. (Foto: Morten Kristiansen Larsen/KL Media)
Frank Tore Larsen, her fra Aurskog-Høland Rally tidligere i år. (Foto: Morten Kristiansen Larsen/KL Media)

Helt siden rallydrømmen ble realisert i 2009 har Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen vært et ufravikelig tospann, og med unntak av noen få sprintløp, så har det kun handlet om Larsen og Eriksen inni bilen.

Som følge av satsingen Eriksen har med svenske Fredrik Åhlin i det britiske mesterskapet, så måtte høyresetet til barndomskompisen vike for første gang i NM-sammenheng når Rally Konsmo arrangeres førstkommende helg. For første gang skal Frank Tore Larsen ha med seg en annen kartleser i NM, i motsetning til sine NM-rivaler i Eyvind Brynildsen, Anders Grøndal og Ole Christian Veiby som har konkurrert med flere ulike kartlesere gjennom sin karriere.

Rutinert kartleser erstatter

(Arkivfoto: Simen Næss Hagen/2014)
(Arkivfoto: Simen Næss Hagen/2014)

I høyrestolen i Larsens Ford Fiesta R5 denne helgen finner vi rutinerte Ove-Johnny Andersen, som har en lang og innholdsrik kartleserkarriere for profiler som Martin Stenshorne og Bernt Kollevold.

– Jeg har kjent Ove Johnny i mange år, helt siden jeg var med Martin Stenshorne som mekaniker ved et par anledninger. I tillegg er han lokal, noe som gjør at vi har kunne forberedt oss grundig, sier Frank Tore Larsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Dette er den store etappekongen av norske rallyløp

Likevel er han forberedt på det blir en annerledes opplevelse med ny kartleser til helgen.

– Merkelig uten Torstein

– Det blir merkelig å for første gang ikke ha med Torstein på et NM-løp. Vi har kjørt sammen siden 2009 og har et veldig tett vennskap. Heldigvis har jeg fått med meg en veldig dyktig kartleser i Ove Johnny. Vi har jobbet tett sammen den siste tiden og samarbeidet fungerer veldig godt. Forhåpentligvis kan det være positivt med nye innspill og impulser etter å ha jobbet sammen med samme kartleser i så mange år, sier Larsen.

– Tror du en ny kartleser vil påvirke farten din på skogen på noen som helst måte?

– Jeg ser ingen grunn til at det vil påvirke farten negativt. Det er mye nytt for Ove Johnny og det blir uvant for meg å høre en annen stemme, men foreløpig har det fungert veldig godt, konstaterer han.

PF-bloggen: Når iver og pågangsmot fra høyrestolen til slutt betaler seg

Gir ikke opp gullhåpet

Konkurransen i NM har vært beintøff, og det snakkes i miljøet om at toppnivået i NM aldri har før har vært høyere enn i år. Eyvind Brynildsen leder med 12 poeng på Ole Christian Veiby. Videre følger Larsen på 3. plass sammenlagt, kun fem poeng foran Anders Grøndal, så det er tett og spennende mellom Buskerud-rivalene sammenlagt.

– NM-sesongen så langt har vært på det jevne resultatmessig, foruten Rally Sørland. Utviklingsmessig har det vært veldig positivt. Vi gjør ting på test som holder høyt nivå og vi begynner å se noen glimt av dette i løp, som andre halvdel av Rally Sørland og Aurskog Høland, sier 26-åringen fra Steinberg i Nedre Eiker.

LES OGSÅ: Monsterhoppet på Sørlandet forsvares etter massiv kritikk

Han håper dog med litt mer flaks at det ikke bare er bronsemedaljen han skal kjempe for i år.

– Målet for de to siste løpene er å fortsette utviklingen og være med i kampen om seieren, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS