Gir seg i Skoda – men Pontus gir ikke opp WRC-drømmen

De var i dialog om 2019, men valgte å skille lag. Pontus Tidemand håper derimot at Skoda en dag stiller med fullt WRC-lag.

Publisert

Sent tirsdag kveld kunngjorde Skoda Motorsport en rekke forandringer, samtidig som de lanserte de første bildene av deres neste generasjon Skoda Fabia R5.

Pontus Tidemand, her fra Rally Sweden i år. (Foto: Simen Næss Hagen)

Sent tirsdag kveld kunngjorde Skoda Motorsport en rekke forandringer, samtidig som de lanserte de første bildene av deres neste generasjon Skoda Fabia R5.

I tillegg kom nyheten om at Skoda og Pontus Tidemand skiller lag etter fire års samarbeid. 27-åringen uttalte før denne sesongen, som regjerende WRC 2-mester, at han håpet denne sesongen kunne gjøre ham mer attraktiv for et WRC-sete i 2019.

Nå må han ut på leting etter ny bil og nytt team for å fortsette rallykarrieren på det nivået han ønsker. Målet er en dag at han blir den første svensken på mange år til å bli en fullverdig fabrikkfører i Rally-VM.

https://parcferme.no/front/pontus-stresser-wrc-sete-neste-sesong/

Høyt nivå

Dog innrømmer han at WRC 2-nivået har løftet seg ytterligere noen hakk i grunnlaget for å bli rallyfører på øverste nivå.

– Vi sikter oss inn på å kjøre noe annet som kan ta karrieren min videre. WRC 2 har i år vært en bra sesong når det kommer til å utvikle seg mot WRC. Nivået er «spot on» på hver eneste etappe i hvert eneste løp, sier Tidemand til Parc Fermé, som ikke klarte å forsvare tittelen til fordel for tsjekkiske Jan Kopecky denne sesongen.

Skoda har likevel vært et svært viktig springbrett for Tidemand, og ble hans første fullverdige arbeidsgiver i internasjonal rallysport. Åtte WRC 2-seire på 13 løp de siste to sesongene, og totalt 20 pallplasser siden 2015 er fasiten sammen med Skoda. I tillegg har han én seier og én pallplass i WRC 2 med Ford fra 2014 på CVen.

– Skoda har betydd mye og vært helt spesielt. Mange tusen kilometer med kjøring, og jeg har jobbet med så mange profesjonelle folk som har gjort meg proff igjen, sier 27-åringen fra Charlottenberg, som understreker at de var i dialog om 2019 - men begge valgte å skille lag.

Håper på WRC-retur

Skoda presenterte tirsdag sin nyeste R5-utgave basert på Fabia-chassiset. (Foto: Skoda Motorsport)

Utover dette vil ikke Tidemand kommentere omstendighetene ytterligere bak hvorfor de avslutter samarbeidet, og hvilke team og serier han ser på som sin nye vei videre.

Det han ikke legger skjul på er sin takknemlighet for tiden i Skoda, og at han har stor tro på Skoda sin fabrikksatsing i rally på sikt.

– Det er et utrolig profesjonelt team. Jeg håper de kommer inn i WRC i framtiden, sier Tidemand.

https://www.instagram.com/p/BqssSi0H9w5/
Powered by Labrador CMS