Grethe betaler godisen fra egen lomme for å gjøre rallyførerne ekstra fornøyde

Hvis du har deltatt i flere norske rallyløp, så har du mest sannsynlig plukket en godbit eller to fra godteriesken til Grethe Gulbrandsen.

Publisert

Hun stod der på regrupperingen sist helg, som hun ellers gjør i de aller fleste NM-rundene i rally. Den blå godteriskåla var godt besøkt blant de nærmere 120 deltakerne som kom inn til både første og andre pause mellom slagene i Numedalsrally.

I 30 år har Grethe Gulbrandsen vært en viktig ildsjel må mange ulike områder i norsk rally. (Foto: Simen Næss Hagen)

Hun stod der på regrupperingen sist helg, som hun ellers gjør i de aller fleste NM-rundene i rally. Den blå godteriskåla var godt besøkt blant de nærmere 120 deltakerne som kom inn til både første og andre pause mellom slagene i Numedalsrally.

– Vil du ha godis, roper hun, der kartleser Dyre Erling Fredriksen ikke er vond å be.

Det samme gjelder en haug med andre. For eksempel Steve Røkland, kartleser for Christoffer Pedersen for anledningen. Han er en av deltakerne som virkelig gjør toppidrettsutøver av seg som bilsportutøver, og Røkland selv kan ikke takke nei til litt ekstra sukker og energi når denne kvinnen er på tilbudssiden.

Blide og fornøyde deltakere

Grethe Gulbrandsen er en av ildsjelene som stiller opp for norsk rally «fordi det er så moro». Hun får ikke sagt nok hvor mye hun stortrives med å være til stede for deltakerne i norsk rally.

– Nei, dette er så moro altså. Det er så gøy å se gleden fra alle deltakerne. De er jo så blide og fornøyde når de kommer hit, forteller Gulbrandsen til Parc Fermé.

For ingen Grethe - intet godteri å tilby.

Om man så har slitt og strulet ute på fartsprøvene, så kan man ikke annet enn likevel å trekke på smilebåndet når hun kommer med godteriesken.

BILDESERIE: Numedalsrally 2018

For innholdet i denne er hennes eget iniativ og en kostnad hun tar selv. 700 kroner fra egen lomme måtte ut for å få nok løsvekt-godis til deltakerne i Numedalsrally.

– Man må jo kikke på startlista, og denne gangen var det ekstra mange. Men da er det bare ekstra moro også, sier hun.

Potet-rolle i 30 år

Dyre Erling Fredriksen sier ikke nei takk til godteri som Grethe Gulbrandsen byr på i regrupperingen før service-pausen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Gulbrandsen har sammen med mannen Bjørn vært med i norsk rally i en årrekke. I 1988, altså 30 år siden, var første gang Grethe var aktivt med. Sammen med mannen Bjørn har de hatt ulike roller på flere løp.

Bjørn som deltakerkontakt og nå jurymedlem, mens Grethe har sittet i sekretariatene, på innsjekk og vært det hun selv kaller for «potet».

LES OGSÅ: Løpsleder: – Dette ble et løp gjennomført helt i Egil sin ånd

– Ja, jeg har vært mye potet. Avlastet de andre når det har vært nødvendig. Men de siste fem årene har jeg gått rundt her og delt ut godis, sier hun.

Folk vet å sette pris på jobben både hun og mannen Bjørn gjør. Når de stiller opp for miljøet, så får de gjerne en konfekteske eller en vinflaske tilbake for innsatsen de gjør.

– Sånt er utrolig hyggelig, men jeg skal ikke ha noe for dette. Det er kjempestas, men enda mer stas er det å bare være til stede og se hvor blide folk er altså, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Bitt av rallybasillen – men holder seg til rallycross enn så lenge

LES OGSÅ: Helskinnet i mål i rallydebuten – hinter om ny bursdagpresang

Powered by Labrador CMS