Hamilton i strupen mot plastproduksjon - bruker sommerpausen til å rydde opp

Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton viser nye politiske standpunkt på sine sosiale medie-plattformer.

Publisert

Mercedes-føreren er utvilsomt den største stjerna i Formel 1-sirkuset målt i antall digitale følgere verden over, og 32-åringen er seg selv bevisst på hvilken innflytelse han har og hvilken rolle han spiller overfor fansen.

Lewis Hamilton fant en bukt med søppel, og sammen med en gjeng andre stoppet de for å fjerne dette - for å markere sin motstand mot plast. (Skjermdump: @lewishamilton/Instagram)

Mercedes-føreren er utvilsomt den største stjerna i Formel 1-sirkuset målt i antall digitale følgere verden over, og 32-åringen er seg selv bevisst på hvilken innflytelse han har og hvilken rolle han spiller overfor fansen.

Motorsportens kanskje største «influencer» i sosiale medier har tidligere uttrykt tydelige standpunkt, gjerne med en slags politisk mynt, der han blant annet i fjor åpnet seg om sin nye veganske livsstil etter at han så en dokumentar om slakting og kjøttproduksjon.

– Jeg har aldri følt meg så bra i mine 32 leveår. Fysisk sett føler jeg meg bedre enn noen sinne. Jeg føler meg ren og sunn, sa Hamilton til CNN om sin nye livsstil.

Nå har han sommerferie, i likhet med resten av konkurrentene, før det braker løs på belgiske Spa-Francorchamps om 2,5 uke. Ferien benytter han seg dermed til å bruke på å rydde plast fra sjøen i en bukt han og en gjeng kamerater fant, for å markere sin motstand mot plastproduksjon.

– Dette har jeg ikke gjort alene. Kameraten min fant dette stedet og sa vi burde rydde opp. Så vi gjorde det. Jeg er stolt av alle som hjalp til i dag, skriver Hamilton i en av Instagram-postene.

Gjennom flere såkalte Instagram-stories viste han fram tomme flasker, plastbeholdere og annet styrenplast som han markerer sin avsky mot.

For å tydeligjøre sin personlige miljøkamp går han så langt i å oppfordre til ikke å kjøpe plast for ikke å støtte virksomhetene som produserer dette.

– Jeg vil vise dere hvilken innflytelse du har når du kjøper plast. Her havner det. Dette er ekkelt, folkens. Det du kjøper, det havner i sjøen. Tenk på det, utbryter Hamilton med en streng metaforisk pekefinger.

Hele Hamiltons rydde-opptrinn kan du se i videoen under:

Powered by Labrador CMS