Håper på en halv million kroner i budpenger under Goldagsløpet

Norges største bilcrossløp skaper ikke bare en folkefest, men gir også en klingende mynt i kassa for NMK Gol.

Publisert

Sommertid er ferietid for mange, men for en del av landets aktive bilcrossførere- og team så er Goldagsløpet ett av de store høydepunktene.

Espen Kerim passerer målflagget under Goldagsløpet i fjor. (Foto: Stian Ormestad, bilcross.no)

Sommertid er ferietid for mange, men for en del av landets aktive bilcrossførere- og team så er Goldagsløpet ett av de store høydepunktene.

I dag 12. juli går påmeldingen ut, og det er ventet at nærmere 300 deltakere blir å finne på startstreken på Fuglehaugen motorsenter.

– Det aller beste blir om sola skinner og alle får rikelig med mat og drikke og er fornøyde, og topp underholdning selvfølgelig, sier Helene Rustberggard i NMK Gol.

Helene Rustberggard, ildsjel i NMK Gol. (Foto: Stian Ormestad, bilcross.no)

2200 bud i fjor

Klubben har de siste ukene stått på dag og natt for utvidelsen av depotområdet, slik at det nå blir litt mer romslig for de rundt 300 bilene og teamene som kommer til anlegget. Dette er ikke gratis, og sammen med et ekstra lån satser klubben nå på 1500 bud etter løpet.

Med 370 kroner vil det gi over 500.000 kroner i inntekter.

– Vi har nå kostet på oss et enda bedre anlegg, så vi håper at vi skal sitte igjen med noen kroner til etter helga. Vi hadde mange i fjor, 2200 bud, men det er ikke normalen, så rundt 1500 bud hadde vært gull, sier Rustberggard.

LES OGSÅ: Rebecca (22) lar seg ikke skremme etter voldsom rundvelt

Vil aldri svikte bilcrossen

NMK Gol gjør det ikke halvveis. I tillegg til anbudspenger og billettinntekter håper de på omsetning fra kiosksalget. For det koster å drive Norges største bilcrossløp.

– Vi bruker 40.000 kroner i gratis busstransport for å gjøre det enklere for publikum. Forhåpentligvis kommer flere på grunn av dette også.

– Med den utviklingen som skjer på anlegget, dere satser ikke på Rallycross-VM i framtiden en gang?

– Ja, kanskje det? Vi vil uansett ikke svikte bilcrossen, uansett hva som måtte skje. En bilcrosstrasé vil det alltid være på Fuglehaugen.

LES OGSÅ: I helga kjøres det vinter-rallycross på norsk jord

LES OGSÅ: Helene er symbolikken på bilsportens frivillighet

Kan bli ny deltakerrekord

Rekorden på antall deltakere er fra i fjor på 273. I skrivende stund er det 282 påmeldte deltakere før påmeldingen går ut. Vanlig er det at mange melder avbud like før løpsstart, men med sen påmeldingsfrist så håper NMK Gol at det blir et fåtall som ikke stiller opp.

– For fem år siden hadde vi 300 påmeldte som endte med 232 startende. Men nå har vi hatt et par uker påmelding bare, så da er det ikke så mange som faller av. Også er det meldt sol, det hjelper jo det også, smiler Helene.

LES OGSÅ: Konkurrentene stiller opp med kronerulling etter branninferno

Powered by Labrador CMS