Dennis Hauger i aksjon i Macao.

Macao Grand Prix, kvalifisering:

Hauger nummer åtte etter rødflagg-bonanza

Hauger falt bakover på griden i del to av kvalifseringen i Macao.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 3: Formatet i Macao er spesielt. Kvalifisering 1 som ble kjørt på torsdag og kvalifisering 2 som ble kjørt på fredag er likeverdige, og det er med andre ord hver enkelt førers bestetid på tvers av de to passene som telles til slutt. Torsdag sikret Hauger en foreløpig fjerdetid, og på fredag var det muligheter for å forbedre den tiden.

Fra start i kvalifisering 2 rakk ingen å sette en rundetid før Nikola Tsolov forsårsaket dagens første rødflagg. Når banen igjen var ryddet satte Hauger en god rundetid som holdt til foreløpig fjerdeplass, men ikke god nok til å forbedre sin egen bestetid fra dagen før. Unggutten fulgte opp med andreitd, men fortsatt var torsdagens tid raskere. 

Etter en tur innom pit og ytterligere to rødflagg gjensto det kun fem minutter for Hauger og de andre hvor det var mulig å forbedre sin egen tid. Men før noen rakk å komme i mål i det siste forsøket ble det nok en gang en krasj og nok en gang et rødflagg. I løpet av de to kvalifiseringspassene var det totalt syv rødflagg. 

På listen var Hauger kun nummer fjorten, men siden han hadde en raskere tid fra første del er det den tiden som telles. Det betyr at Hauger ender som nummer åtte i kvalifiseringen, og at han starter som nummer åtte i lørdagens kvalifiseringsløp. Resultatet i det løpet bestemmer startrekkefølgen for søndagens Macao Grand Prix, gjerne anerkjent som VM i Formel 3. 

Se Macao Grand Prix her (via Formel-1.no)

Powered by Labrador CMS