Henning lover et skikkelig show gjennom helgens VM-runde

Rally Sweden åpnet som vanlig med brask og bram, god underholdning og jevne etappetider på travbanen i Karlstad.

Publisert

Kjapt sportslig oppsummert så kjørte Mads Østberg inn til en tredjetid og Andreas Mikkelsen til en fjerdetid, henholdsvis seks og ni tideler bak etappevinner Ott Tänak.

Henning Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)
Henning Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

Kjapt sportslig oppsummert så kjørte Mads Østberg inn til en tredjetid og Andreas Mikkelsen til en fjerdetid, henholdsvis seks og ni tideler bak etappevinner Ott Tänak.

Men superspesialen inne på Färjestad-travbanen utenfor Karlstad setter i utgangspunktet et minimalt sportslig preg på resten av helgen, all den tid det faktisk kjempes om tideler i WRC om dagen.

LES OGSÅ: Mads klinte til med andre beste shakedowntid i Sverige

Trøbbel med girkassen

En som også fikk vist seg fram ordentlig for fullt for første gang på lenge, det var Henning Solberg, som fikk en redusert start på dagen med girkasseproblemer. Dermed ble det ikke mange kilometerne med full gass for den 45-årige spydebergingen før det hele braket løs i Karlstad.

– Jeg skal lage et skikkelig show, og det ligger det en enorm jobb bak. Jeg håper dette blir en bra helg, uttalte Henning etter at han kjørte inn til en 17. tid, fem sekunder bak Tänak på den snaue to kilometer lange banen.

Intet mindre enn to ganger opplevde han girkasseproblemer tidligere på dagen, og ingen rene shakedown-runder ble gjennomført. Henning har riktig nok fått gjort en test av bilen i forkant av løpet.

– Den går fælt, ja. Den går egentlig ikke noe verre enn Mitsubishien, men til sammenlikning så går denne fælt over alt og ikke bare rett frem, sier Solberg til Parc Fermé, som tror og håper han tør å utnytte potensialet som bor i disse bilene.

Rally Sweden - SS1

1)Ott TänakToyota Yaris WRC1:32,7
2)Jari-Matti LatvalaToyota Yaris WRC+0,3
3)Mads ØstbergCitroën C3 WRC+0,6
4)Andreas MikkelsenHyundai i20 WRC+0,9
4)Kris MeekeCitroën C3 WRC+0,9
6)Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+1,0
7)Hayden PaddonHyundai i20 WRC+2,1
8)Esapekka LappiToyota Yaris WRC+2,2
9)Sebastien OgierFord Fiesta WRC+2,5
10)Craig BreenCitroën C3 WRC+2,9
14)Ole Christian VeibySkoda Fabia R5+4,2
17)Henning SolbergFord Fiesta WRC+5,0
42)Christian A. SelmerFord Fiesta R5+17,2

Nervøs Østberg

Beste nordmann ble altså Mads Østberg, som ikke fikk noen spesiell følelse for helgen etter torsdagens åpningsetappe.

– Jeg må lære mer. Her var jeg mest nervøs og redd for å gjøre en dum feil. Så jeg er glad denne etappe er over, sier Østberg.

Andreas Mikkelsen er først og fremst fornøyd med at han er tilbake i rallybil i Rally Sweden igjen, etter at han måtte stå over i fjor da han manglet bil og team å kjøre for.

– Det føles veldig fint å være tilbake i Sverige i en rallybil og ikke som reporter i fjor. Det er her jeg hører hjemme, sa Mikkelsen.

BILDESERIE: Shakedown torsdag

Powered by Labrador CMS