Höljes: Andreas berget ledelsen til tross for et samrøre av plasseringer

Tilfeldig trekning pluss et uanmeldt uvær satte litt av en «edge» på åpningsdagen av den svenske VM-runden i rallycross.

Publisert

Andreas Bakkerud åpnet med kanonkjøring i Q1. Godt jaget av Niclas Grönholm klarte bergenseren å holde tempoet høyt og stabilt, uten å være nevneverdig truet av finnen.

(Foto: Sunniva Rudi / Parc Fermé)

Andreas Bakkerud åpnet med kanonkjøring i Q1. Godt jaget av Niclas Grönholm klarte bergenseren å holde tempoet høyt og stabilt, uten å være nevneverdig truet av finnen.

Men så fikk han kjenne på smaken av det nye regelverket i år som skal bidra til å øke spenningen i mesterskapet. Rekkefølgen på heatene i Q2 og Q3 trekkes nemlig, og det er like stor sjanse for at vinneren av Q1 må kjøre det første heatet - og dermed få en klar ulempe ettersom banen blir raskere og raskere jo flere som kjører.

Regnet rystet feltet

Bedre ble det ikke av at det i mellomtiden hadde regnet, samtidig som banen tørket fortløpende. Derfor var det umulig for Bakkerud å følge opp Q2 med nok en heatseier, ettersom han da ble trukket først. 

Bergenseren dro i land en 12. tid under krevende forhold, mens det var Reinis Nitiss - som rullet i Q1 - som satte bestetid, foran Guerlain Chicherit og Kevin Abbring.

– Det var veldig «tricky». Det var gjøre overalt så quattroen gjorde virkelig jobben. Dessverre blir jo banen bare raskere og raskere. Men vi kjørte mot de raskeste fra Q1 og kunne sånn sett ikke gjort det bedre, sa Bakkerud etter Q2.

Ettersom resultatene varierte såpass mye fra Q1 til Q2 så er det også ekstremt jevnt i VM-klassen før søndagens kjøring.

Andreas Bakkerud i godt humør etter første dag. (Foto: Sunniva Rudi / Parc Fermé)

Bakkerud klarte å berge et godt forsprang på 11 poeng ned til Anton Marklund på andreplass, mens det skiller bare åtte poeng fra Kevin Abbring på tredjeplass til Jonathan Pailler helt nede på en 20. plass. Aldri før i VM-historien har det vært så jevnt mellom poengene underveis i et løp.

Katastrofal åpning for Hansen

Femte-, sjette- og syvendeplassen deles mellom Nitiss, Chicherit og Sebastian Eriksson, mens Timo Scheider, Kevin Hansen, Niclas Grönholm og Timur Timerzyanov på de videre plasseringene aller har 67 poeng.

Timmy Hansen er forøvrig bare nede på en 16. plass ettter halvkjørt løp, men har som nevnt kort vei opp til toppen dersom han leverer to sterke omganger i morgen. Kjetil Larsen er på en 21. plass.

EM-klassene kjører ytterligere en omgang lørdag kveld, mens VM kjører to omganger omtrent samtidig søndag formiddag før det er duket for semifinaler.

Powered by Labrador CMS