Hver femte Polo R5 har tatt fyr – nå var det Veibys tur

– Vi må vi analysere og gå igjennom med fabrikken hva som har skjedd, før vi bestemmer veien videre, sier nordmannen.

Publisert
https://twitter.com/VeibyErik/status/1134780925521387520

Rally Portugal så lenge meget lyst ut for Ole Christian Veiby. Gjennom fredagens kjøring hadde han stålkontroll på tempoet, og hadde gjennom lørdagens to første etapper opparbeidet seg en ledelse på over et halvt minutt.

https://twitter.com/VeibyErik/status/1134780925521387520

Rally Portugal så lenge meget lyst ut for Ole Christian Veiby. Gjennom fredagens kjøring hadde han stålkontroll på tempoet, og hadde gjennom lørdagens to første etapper opparbeidet seg en ledelse på over et halvt minutt.

Men så skjer det fatale på SS11. Bilen får overtenning og tar fyr, og bilder som Veibys far Erik har lagt ut på Twitter viser hvordan bakenden har fått hard medfart etter brannen. Ole Christian og kartleser Jonas Andersson restarter naturlig nok ikke løpet søndag.

– Vi hadde kjørt ett lite stykke inn på prøva da jeg lurte på om jeg kjente at det luktet røyk inne i bilen. Jeg spurte Jonas om han kjente røyklukt, og han bekreftet det, forteller Ole Christian Veiby i en pressemelding.

To Polo-branner i Portugal

Han har ikke besvart Parc Fermés henvendelser lørdag, men oppsummerer brannen videre i pressemeldingen på følgende måte:

– Plutselig ser jeg i speilet at flammene står ut bak bilen, og da er det bare å stoppe. Heldigvis var det brannbiler og brannmannskap stasjonert akkurat der vi stoppet, og de fikk raskt kontroll over brannen, sier 22-åringen.

Dette er ikke første gang at Volkswagens R5-bil tar fyr. Faktisk er totalt fem biler nå loggført med brann av totalt 27 solgte biler. To er klassifisert som vraket, ifølge databasen eWRC-results.com. Ytterligere tre biler, Veiby sin inkludert, har også brannotat ved seg.

Og Veiby var ikke første Polo i Rally Portugal som fikk kjenne på flammenes krefter. På fredag tok bilen til den lokale føreren Pedro Meireles fyr og ble totalskadd i den kraftige brannen.

Volkswagen er på saken

Ole Christian Veiby kjørte meget godt i Rally Portugal før seiersdrømmen gikk opp i røyk. (Foto: @World / EVEN Management)

I tillegg har sveitseren Cedric Althaus og spanjolen Daniel Marban mistet bilene sine i flammene, og mange husker også den kraftige brannen til franske Eric Camilli under Rally Korsika.

– Vi jobber «flat-out» for å finne ut årsaken til hvorfor noen av våre kundebiler begynner å brenne. Vi er i tett kontakt med alle kundene. Det aller viktigste er at alle er OK, heter det i en offisiell uttalelse fra Volkswagen i kjølvannet av Veibys brann lørdag.

Nordmannen selv bekrefter at dette er noe de må finne ut av sammen med Volkswagen-fabrikken før de bestemmer seg for hva de gjør senere i sesongen. Veiby har kjørt to ulike Poloer denne sesongen, og dette var bilen som eies av Kristoffersson Motorsport i samarbeid med EVEN Management.

– Alt fungerte perfekt, vi kjørte smart og kontrollert og allikevel gikk det fort. Det var fortsatt mye igjen av løpet, men det kjentes litt som om vi hadde denne seieren inne. Vi var «on fire», bokstavelig talt, så dette var kjipt. Nå får vi analysere og gå igjennom med fabrikken hva som har skjedd, før vi bestemmer veien videre, oppsummerer han.

Powered by Labrador CMS