Hyundai fortsetter å stokke om på førerkabalen i WRC

Sebastien Loebs erfaring er uvurdelig for Hyundai-teamet. Slik blir startoppstillingen deres når VM-sirkuset drar seg mot Sør-Amerika.

Publisert

Overraskelsen var for mange stor da Andreas Mikkelsen ble vraket til Rally Korsika, som kjøres denne helgen.

(Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

Overraskelsen var for mange stor da Andreas Mikkelsen ble vraket til Rally Korsika, som kjøres denne helgen.

Dette er første gang siden juli 2017 at nordmannen må stå over en VM-runde, og som ansatt i et team er dette første gang at Mikkelsen blir satt på sidelinjen som følge av manglende resultater etter forventningene.

Hyundai-sjef Andrea Adamo ville i stede utnytte seg av Sebastien Loebs kvaliteter som følge av hans lange erfaring og nærmest uovervinnelige CV, samtidig som Loeb dannet sitt rallygrunnlag som asfaltekspert. Men Loebs erfaring skal nå spille Dani Sordo et puss mens Andreas Mikkelsen er tilbake igjen etter Korsika.

I forbindelse med VM-rundene i Argentina og Chile i slutten av april og andre helgen i mai, så skal Sordo og Loeb kjøre ett løp hver. Mikkelsen er som nevnt tilbake i manesjen da dette er grusløp der det er ventet at nordmannen vil prestere bedre på enn asfalt.

Teamsjef Andrea Adamo gir Dani Sordo en klem i forbindelse med Rally Mexico. (Foto: Hyundai Motorsport GmbH)

– Vi ser på startoppstillingen vår for disse løpene som en miks av kontinuitet og at vi også vil gi alle førerne våre en sjanse, sier teamsjef Andrea Adamo ifølge Autosport.

Der konstaterer han altså at Thierry Neuville og Mikkelsen blir faste førere i begge de kommende løpene i Sør-Amerika, mens han velger å sette Sebastien Loeb foran Dani Sordo i det nye løpet i Chile. I praksis hadde det også gått an å stille fire biler, men som kjent er det kun tre førere som er i posisjon til å score poeng for teamet.

– For Dani er Argentina et viktig rally, og vi håper han kan vise den samme rytmen og innsatsen som han gjorde i Mexico. Sebastiens erfaring fra WRC kan ikke sammenliknes med noen andres, så for oss som team er det viktig å dra nytte av dette når vi besøker Chile for første gang, sier Adamo videre.

https://parcferme.no/rally/hyundai-gir-andreas-ekstra-grus-tillit-men-han-er-fortsatt-tyst-om-vrakingen/

Det er ubestridt at Thierry Neuville er den soleklare VM-tittel-kandidaten blant Hyundai-førerne, mens Adamo også har lagt veldig fokus på å sko seg så godt som mulig i kampen for fabrikktittelen i år.

Derfor stokker han om på førerne fra løp til løp, selv om det før sesongen var gitt klart uttrykk for at Andreas Mikkelsen skulle kjøre samtlige løp, mens Loeb skulle få tre løp som tredjefører sammen med Sordo i de resterende løpene.

– Det er ikke slik at det er vi som krever at Andreas skal utvikle seg. Det er det faktumet at de andre to, Sordo og Loeb, på papiret er raskere og mer spesialisert enn ham på asfalt, sa Adamo til Parc Fermé i forbindelse med vrakingen av Mikkelsen til Rally Korsika.

Powered by Labrador CMS