Japansk Toyota-junior sjokkerer - parkerer favorittene i klassen

I grillen står det Ford, men på kjøredressen representerer han WRC-teamet til Toyota. Hils på Rally Swedens store overrakelsesmann Takamoto Katsuta.

Publisert

Få skjønte noe som helst da det verken var Pontus Tidemand eller Ole Christian Veiby som toppet WRC 2-lista etter én dags kjøring av Rally Sweden.

(Foto: Simen Næss Hagen)
(Foto: Simen Næss Hagen)

Få skjønte noe som helst da det verken var Pontus Tidemand eller Ole Christian Veiby som toppet WRC 2-lista etter én dags kjøring av Rally Sweden.

For etter åtte etapper nyttet det ikke være en nordisk Skoda-fører for å være best i Rally-VMs 1. divisjon.

Takamoto Katsuta (24) er fyren som alle sperret øynene litt ekstra opp for denne fredagen. Etter første dag er han fire sekunder foran Pontus Tidemand og 7,2 sekunder foran Ole Christian Veiby.

LES OGSÅ: Startposisjoner til besvær – og nordmennene vaker i toppen

BILDESERIE: Rally Sweden fredag

– Jeg må si jeg er overrasket selv, sier Katsuta til Parc Fermé om innsatsen sin fredag.

Progresjonen har vært stor på ett år. I Rally Sweden i fjor ble han nummer 22 totalt og nummer ni i WRC 2-klassen. Karrierebeste i WRC 2 er tredjeplassen i Sardinia noen måneder senere.

Nå er han altså en reell vinnerkandidat mot de to fabrikkførerne fra Skoda.

– Det har vært noen tilbud, men slik er jo rally. Jeg vil gjerne ha et godt resultat, men jeg merker at jeg ikke har så mye erfaring. Jeg må nok roe meg mer ned, selv om føreren i meg vil gi gass og maks attak for å vinne, sier 24-åringen.

Takamoto Katsuta. (Foto: Simen Næss Hagen)
Takamoto Katsuta. (Foto: Simen Næss Hagen)

Han er innunder et challenge-program, eller junior-program om du vil, i regi av Toyota Gazoo Racing og teamsjef Tommi Mäkinen. De gir ham flere WRC 2-muligheter i år, selv om han ikke kjører full serie.

– Teamet styrer programmet mitt, men jeg håper å kunne kjøre enda flere løp også, sier japaneren.

Den kanskje største japanske rallyprofilen i nyere tid er Toshihiro Arai (51), som har to fjerdeplasser i enkeltløp i 2000 og 2001 som karrierebeste.

Katsuta kjører også i tospann med Arais sønn, Hiroki. Han ligger på en åttendeplass i klassen etter første dag av Rally Sweden.

PS! For ikke å framstå som altfor uoppdaterte så er det verdt å nevne at Pontus Tidemand og Ole Christian Veiby har fått en god natts søvn, for på den første etappen lørdag morgen, svarte begge Skoda-førerne på tiltale og tok seg forbi Katsuta.

Powered by Labrador CMS