Martinius Stenshorne krysser mållinjen først - men seieren glapp likevel.

Seieren glapp for Stenshorne:

– Jeg fikk en stor luke, men så ble det jo straff da

Og tilsynelatende brukte ikke Martinius stort flere kalorier på den tapte seieren enn det. Sesongstarten ble vellykket med tre pallplasser. 

Publisert

FORMELBIL: Martinius Stenshorne kjørte denne helgen sesongens tre første løp i Formula regional Midtøsten. Unggutten kjører tre av totalt fem løpshelger i mesterskapet som forberedelse til Formel 3-sesongen som ruller i gang i februar. 

Det ble samlet sett en solid helg for Hokksund-gutten som kom på pallen alle tre gangene. Helgens to første løp endte begge med tredjeplass, og med oppsparte dekk og tredje startposisjon til helgens siste løp lå alt til rette for seier. 17-åringen var også først over mållinja, men seieren gikk til Taylor Barnard. 

– Løp tre var jo så klart veldig bra og jeg fikk en stor luke, men så ble det jo straff da, forteller Stenshorne til Parc Fermé.

Stenshorne fikk nemlig tildelt en fem sekunders straff for en forbikjøring på nettopp Barnard hvor dommerne mente at nordmannen tjente på å kjøre utenfor banen. 

Etter løpet kunne Martinius Stenshorne feire for seier, men så skulle dommerne ha et ord med i laget.

– Det var jo så klart en god uke med bra resultater men vi sliter med motoren og vi kjører med mindre vinge enn alle andre, i hvert fall de som er i toppen, og blir fortsatt dratt fra på sletta. Men bilen er generelt veldig bra, så det er jo positivt, fortsetter unggutten.

I sammendraget er Stenshorne nå nummer to bak Taylor Barnard, men det spiller i praksis liten rolle ettersom han kun skal kjøre tre løpshelger og at fokuset naturligvis er rettet mot Formel 3-sesongen som venter. Formel 3 skal forøvrig teste samtidig som Formel 2 i Bahrain fra 11. til 13. februar, før sesongen ruller i gang samme sted fra 29. februar. 

Men før den tid venter altså ytterligere to løpshelger i Midtøsten, først en helg til i Abu Dhabi før Dubai venter fra 2. til 4. februar. Stenshorne håper han sammen med R-ace GP kan få orden på utfordringene som ifølge eget utsagn har satt han noe tilbake denne helgen. 

– Vi får prøve å gjøre noe med det til neste uke for å få litt mer toppfart. Det blir jo en litt lenger slette neste uke også siden vi kjører Grand Prix-konfigurasjonen på banen så vi får se om vi får gjort noe med motoren, forteller han. Denne helgen kjørte de en kortere versjon rundt Yas Marina Circuit, men kommende helg er det altså hele Grand Prix-konfigurasjonen som gjelder. 

Og til tross for noen utfordringer er Stenshorne fornøyd med sesongstarten.

– Uansett var det en bra helg med gode resultater, og jeg er godt fornøyd med bilen så det er jo bra, avslutter Stenshorne.

Powered by Labrador CMS