Jenny (14) satser fullt i utlandet - med EM og VM på plakaten

Hun fikk muligheten til å kjøre Formel 4, men kometkarrieren til Jenny Jakobsen fortsetter i gokart ett år til.

Publisert

Men da skal det virkelig satses. Hun går opp til seniorklasse og skal fylle 2018-kalenderen med blant annet to løp i WSK Super Master Series, for ikke å snakke om både EM og VM.

(Foto: Privat)

Men da skal det virkelig satses. Hun går opp til seniorklasse og skal fylle 2018-kalenderen med blant annet to løp i WSK Super Master Series, for ikke å snakke om både EM og VM.

Jenny Jakobsen fra Hakadal begynte med gokart så sent som i 2016, men har siden hatt en rivende utvikling bak rattet - noe hun beviste ved å sette flere topptider i CIK-FIA Trophy Academy i fjor.

Egen coach

Jenny Jakobsen med gjev markering under den internasjonale gokartgallaen før jul. (Foto: CIK/KSP)

Toppresultatene internasjonalt mangler, riktig nok, men i stedet for å hoppe over til formelbil vil hun i stedet fortsette utviklingen i gokart.

– Nå har jeg fått min egen førercoach, som også er min mekaniker, som skal være med meg på alle løp. Jeg har allerede vært og testet forrige helg, og samarbeidet fungerer veldig bra. Og farten var overraskende bra allerede, sier 14-åringen.

Om hun ikke er å regne som jentenes svar på Dennis Hauger i gokart, så ble hun også kronet til «Årets kvinnelige gokartfører» under den internasjonale gokart-gallaen i desember.

Motivasjonen er større enn noen gang til å prestere bak rattet. Til tross for sin korte karriere i gokart, vet hun hva hun nå vil ofre alt for.

– Målet er selvfølgelig å komme høyt opp, og nå er jeg kjempeklar for nye utfordringer. Etter disse to sinnssyke årene, så mener jeg selv at det ikke spiller så stor rolle hvor mange år du har, bare du jobber hardt nok.

LES OGSÅ: Gjev kåring til norske Jenny (14) på internasjonal gokartgalla

LES OGSÅ: Her suser Jenny (14) forbi i over 200 kilometer i timen

– Så har jeg selvfølgelig mye å ta igjen når jeg kjører mot super-rutinerte førere som har kjørt i mange flere år enn meg, sier Jakobsen videre, som har fått en god porsjon selvtillit etter utviklingen spesielt i fjor.

Mer å hente i gokart

Etter rapportene å dømme viste hun lovende takter da hun testet Formel 4-bil for første gang på Rudskogen i fjor høst, og hun hadde reelle muligheter til å melde overgang til dette i år.

Men etter å ha landet en plan for sesongen, så angrer hun ikke på at hun forble i gokart selv om F4-kjøringen ga veldig mersmak.

– Jeg hadde nok hatt stor glede av å kjøre F4 i år ettersom testen også gikk veldig bra, men jeg tror vi tok det rette valget å satse ett år til i gokart når jeg fremdeles har masse å lære i gokart, sier hun.

Powered by Labrador CMS