Publisert

Du trenger ikke å ha holdt i et ratt og tråkket på pedaler siden du kunne gå for å kjøre fort når du er i tenårene. Det er i alle fall Jenny Jakobsen fra Hakadal et levende bevis for.

Jenny Jakobsen har virkelig vist progresjon på gokartbanen det siste året. (Foto: Privat)

I det siste gokartløpet i den såkalte Academy-serien, så slo Jakobsen til på stortromma og vel så det. CIK-FIA Trophy Academy er forøvrig en rekrutteringsserie med førere fra over 40 nasjoner, og serien kjøres tre ganger sammen med europamesterskapet

Det ble en 12. plass i finalen på finske Mika Salo Circuit, en plassering som som i denne sammenhengen var «skuffende». Årsak: Fordi hun hadde satt plenty med topptider, først og fremst andreplasser, gjennom hele helgen, og totalt kjørte inn til en 3. plass av samtlige 44 deltakere etter kvalifiseringen.

Med andre ord hennes desidert største høydepunkt i en gokartkarriere som startet for litt over halvannet år siden.

– Dette har vært det sykeste løpet jeg noen gang har kjørt! En opplevelse jeg aldri vil glemme, skriver Jenny på sin Facebook-side.

Det gikk ikke veien for Dennis Hauger i EM-løpet i Finland. (Foto: CRG)

Tøff konkurranse

Som nevnt, først kjørte hun inn til 3. plass på kvalifiseringen på Mika Salo Circuit, hvilket sendte henne i de såkalte C-heatene gjennom lørdagens kjøring. Her ble det to andre tider, og i andre heat lå hun an til å vinne før Academy-leder Xavier Handsaeme tok seg forbi henne i siste sving før målpassering.

Søndagens heat skulle bli tøffere batalje for 14-åringen, som også skulle påvirke finaleposisjonen.

– Det skjedde mye rot i starten og jeg falt langt bakover da jeg ble presset ut av banen i de tre neste svingene. Jeg kom meg heldigvis videre, men endte heatet på 8. plass. Ikke nok med det så fikk jeg også 10 sekunder i straff fordi jeg kjørte utenfor korridoren for tidlig, forteller Jakobsen videre.

Det resulterte i en 13. plass i heatet og 10. startspor i finalen. Her endte hun til slutt på 12. plass etter nok en batalje med tøff konkurranse og tøff kjøring fra konkurrentene.

Svært takknemlig

Uansett har dette året vært spennende for Jakobsen, som i bilsportsammenheng er relativt fersk sammenliknet med de aller fleste. Muligheten for å kjøre i Academy-serien fikk hun av Norges Bilsportforbund tidligere i år, og sammenlagt endte hun på 19. plass av 51 førere.

– Jeg visste at jeg hadde farten til å nå høyt opp dette løpet, men flaksen var ikke helt på min side denne gangen heller. Men en vakker dag så vet jeg det blir min tur til å stå på pallen. Jeg er utrolig takknemmelig for all den hjelpen og støtten jeg får, pappa (Steinar, journ.anm) som er den beste mekanikeren jeg kunne ønske meg, familien hjemme som alltid støtter meg, Fredrik Brenna-Lund for sinnssykt bra hjelp, oppvarming og annet, og jeg er evig takknemmelig for at jeg fikk plassen i Academy av Norges Bilsportforbund, skriver hun avslutningsvis og engasjert i sitt Facebook-innlegg.

Hauger i klinsj med konkurrentene

Og Dennis Hauger, hvordan gikk det med han i OK-klassen i EM-løpet på samme bane? Det skulle til slutt bli en tøff helg for Aurskog-gutten, som til slutt ble kjørt av banen i finalen etter å ha startet fra fjerde startspor.

Dette etter å ha kjørt inn til én heatseier, to andreplasser og en 8. plass, hvor Hauger selv hevder han også her ble dyttet av banen som ødela muligheten for en pole i finalen.

Finalen endte uten poeng, og Hauger falt bakover i EM-sammendraget før finaleløpet i Sverige gjenstår.