Karrierebeste for Marius Nakken i Tyskland: – Pallplass neste!

Det har vært mye «nesten» for Marius Nakken i den tyske Porsche-cupen, men på Nürburgring løsnet det aller meste.

Publisert

Det at man akkurat ikke havner på pallen blir ofte omtalt som «den sure fjerdeplassen», men for Marius Nakken betydde dette resultatet mye under den tyske Porsche-cupen på Nürburgring sist helg.

Marius Nakken. (Foto: Porsche Motorsport)

Det at man akkurat ikke havner på pallen blir ofte omtalt som «den sure fjerdeplassen», men for Marius Nakken betydde dette resultatet mye under den tyske Porsche-cupen på Nürburgring sist helg.

I det siste løpet søndag startet han fra femte startposisjon, men klatret seg opp til fjerdeplass og kjempet en iherdig kamp mot Larry ten Voorde fra som ligger på tredjeplass sammenlagt i cupen.

Snuste på pallen

Michael Ammermüller og Thomas Preining, begge med stor erfaring fra Porsche Supercup, er det lite å få gjort med i teten, men Nakken stod distansen mot nederlenderen, selv om det var kamp helt inn til døra.

– Han var litt bortpå meg i noen svinger, og da mistet jeg kontakten med tredjeplassen. Jeg hadde god fart i bilen de første fem rundene til å ta meg opp på en tredjeplass. Jeg kjørte med margin for ikke å bremse meg ut, og jeg følte jeg hadde god kontroll på Larry hele tiden da jeg også merket at han slet mer når jeg kjørte på limit, sier Marius Nakken til Parc Fermé.

Under lørdagens løp startet han fra niende startposisjon og kjørte seg opp til syvendeplass. Alt i alt er Ålesund-gutten svært godt fornøyd med sin egen innsats på Nürburgring, hvor løpet denne helgen ble kjørt på den kortere varianten.

Neste løp på kalenderen er på samme anlegg allerede førstkommende helg, men da på hele Grand Prix-banen. Og Nakken er optimist.

– Det er positivt at vi er tilbake igjen på «samme bane». Så nå er det pallplass neste, sier 24-åringen optimistisk.

Skandinavisk cup som gjesteklasse

Den tyske Carrera-cupen ble denne helgen også samkjørt med den skandinaviske cupen hvor flere nordmenn er å finne på startstreken. Deriblant ringreven Roar Lindland som har vist seg å være den raskeste av de norske så langt i år.

Sørlendingen kjørte inn til to andreplasser denne helgen, mens Steffen André Feet var den største overraskelsen fra Norge med en femteplass og sjetteplass og dermed sesongbeste for Oslo-gutten.

Ole William Nærsnes endte på henholdsvis 7. og 11. plass.

Powered by Labrador CMS