Kastet historisk glans - men måtte seg slått av gammel konkurrent

Petter Solberg og Robert Skaugerud møttes til dyst igjen - over 20 år siden sist de konkurrerte sammen.

Publisert

For selv om det var Petter Solberg som var «Norges råeste bakkeløp» sitt trekkplaster, så møtte han faktisk sin historiske overmann i selve traseen.

Petter Solberg, Robert Skaugerud og Tor Magne Tjemsland på pallen i Målselv. (Foto: @petterwrc03/Instagram)

For selv om det var Petter Solberg som var «Norges råeste bakkeløp» sitt trekkplaster, så møtte han faktisk sin historiske overmann i selve traseen.

De stilte begge opp med sine historisk klassede rallybiler, men for dem som hadde ventet og håpet at Solberg skulle ta seieren hjem med sin klassiske Ford Escort MK2 - så hadde ikke den tredoble verdensmesteren mer å gi, enkelt og greit.

– Nei, jeg fikk dytta inn tredjegiret et par ganger, ellers orka den ikke mer. Litt for lang giring på den. Jeg kjørte prikkfritt og tok i alt jeg hadde, sier Petter Solberg, svært fornøyd over både egen innsats og ikke minst det vellykkede arrangementet i fjellandsbyen ved Målselv i Troms.

Nostalgi

Robert Skaugerud foran sin Opel Ascona 400, her sammen med bilsportlegenden Tore H. Bratlie. (Foto: Privat)

At han ble slått av Skaugerud i sin Opel Ascona 400 tok han med et smil. For disse to kjenner hverandre tilbake til «gamle dager» da de kjørte rallycross sammen i startgropa av Solbergs bilsportkarriere.

– Det er mange som satte pris på de historiske bilene. Og Skaugeru'n ja - vi konkurrerte mye på 90-tallet, så han husker jeg godt. Han er også en jævel på å bygge motorer. Det var mye nostalgi der oppe, og det er helt utrolig hvor mange fine historier man fikk høre fra folk. Blant annet Tore H. Bratlie var der oppe også, og vi husket tilbake til da jeg fikk kjøre defilering med ham på Lyngåsbanen. Nå tørket han tårer da han fikk se Oliver og hvordan den neste generasjonen har vokst opp og tar sporten videre, sier Solberg til Parc Fermé. 

Ripefrie dueller med Petter

Skaugerud selv syns det var stas å kjøre mot Solberg igjen, over 20 år siden de selv konkurrerte sammen. Og da er det en ekstra fjær i hatten å kunne slå ham etter den CVen som Solberg har bygd opp siden

– Også er det selvfølgelig stas å slå en tredobbel verdensmester, sier Skaugerud med et smil.

Han minnes tilbake til tiden da de fightet sammen på rallycrossbanen på midten av 90-tallet. For Solberg var ingen lett nøtt å knekke selv før han ble en internasjonal profil.

– Petter var nok jevnt over best også den gang, men jeg tuktet han noen ganger. Men det fine med Petter er at det alltid var fair kjøring. Jeg tror nesten ikke jeg fikk ei ripe i bilen når vi kjørte mot hverandre, sier Skaugerud.

Mersmak

Bakkeløpet i Nord-Norge ga mersmak. Det var stort å være med, både for Skaugerud og de andre gutta i historisk klasse. Ikke bare for å konkurrere mot Solberg, men generelt for å bidra til den store interessen og statusen som historisk klassede rallybiler har fått de siste årene.

Og Skaugerud viser gjerne fram Opelen sin flere ganger.

– Arrangementet var fantstisk der alt var godt lagt til rette for både publikum og førere. Det er også 19 år siden sist jeg kjørte bakkeløp med unntak av Storefjell for noen uker siden, så det er klart det smakte med en seier. Så det blir nok mer bakkeløp fremover når sjansen byr seg, sier han.

Powered by Labrador CMS