Knallstart for Sondre i helt ny bil – utfordret verdensmesteren i sesongstarten i Danmark

Nytt team og ny doning for Sondre Evjen. Men det så det ut til at hallingdølen fint klarte å takle.

Publisert

Det har ikke vært altfor mange kunngjøringer vedrørende de norske deltakerne i den internasjonale rallycrossen i år, men en av de som har planene klare er Sondre Evjen fa Ål i Hallingdal.

Sondre Evjen. (Foto: Jan-Kåre Rafoss / EKS JC)

Det har ikke vært altfor mange kunngjøringer vedrørende de norske deltakerne i den internasjonale rallycrossen i år, men en av de som har planene klare er Sondre Evjen fa Ål i Hallingdal.

Siden inntoget i toppklassen Supercar har Sondre Evjen jobbet tett med Kristoffersson Motorsport, og derav deres verdensmester Johan Kristoffersson, med både coaching og ikke minst leie av deres egenproduserte Volkswagen Polo. Men nå trengte Johan denne bilen selv, og Evjen har i stedet meldt overgang til EKS JC denne sesongen.

Mattias Ekström har hatt stor suksess med sine Audi S1 de siste årene, og i fjor slo han seg sammen med den talentfulle teamguruen Joel Christoffersson, og nå er Evjen tilbake hos Joel - men denne gang i deres høypotente biler med fire ringer i grillen.

Og det skulle starte bra da rallycrosssesongen åpnet på Nysumbanen i Danmark i forbinelse med det nordiske mesterskapet RallyX Nordic. Evjen var eneste nordmann til start, men hadde likevel en sterk helg med to andreplasser sammenlagt innledningvis, semifinaleseier begge dager og én andreplass og én tredjeplass i finalene. Sammenlagt er det kun hans tidligere mentor - og nå åpenbart erkerival - Kristoffersson som ligger foran ham etter første løpshelg.

Sondre Evjen i duell med Johan Kristoffersson, Fraser McConnell og sin belgiske teamkompis Enzo Ide. (Foto: Jan-Kåre Rafoss / EKS JC)

– To pallplasser er alltid bra! Jeg er veldig fornøyd med startene i helgen, og jeg føler meg allerede trygg på bilen. Jeg havnet ofte i duell med Johan, og det er ikke alltid så lett å komme forbi han med tanke på hvor rutinert han er, men vi klarte likevel å gi ham en bra kamp, sier Sondre Evjen etter helgens sesongstart.

Foreløpig er det kun RallyX Nordic han har annonsert i sine planer. Ingen nordmenn har enn så lenge gått ut med planer om å kjøre VM eller EM. Men det er åpenbart at Evjen trives med å være tilbake hos JC, der han tidligere kjørte i Lites-klassen med dem.

Nå er målet og kjempe om minimum en medalje sammenlagt i RallyX Nordic.

– Det føles veldig bra å være tilbake hos teamet. Det var hos Joel jeg startet min rallycrosskarriere, og vi har alltid hatt en god dialog inn mot alle sesonger. Nå har jeg hatt to lærerike år i EM sammen med Kristoffersson, der jeg har utviklet meg som fører og fått opp tempoet i bilen. Jeg har en målsetning om pallplass i mesterskapet, så får vi se hvilke konkurrenter som dukker opp. Men jeg tror det blir tøff motstand, oppsummerer Evjen.

Powered by Labrador CMS