Kompiser og rivaler - men R2-gutta gliste bredt etter tett sekundstrid

Fem sekunder skilte Sindre Furuseth og Steve Røkland i hver sin identiske R2-bil. Det får dem begge til å trekke på smilebåndet.

Publisert

Og mest fornøyd av alle virket kanskje Sindre Furuseth å være. Ny andreplass i EM-sammenheng, og selv om tekniske feil ødela Rally Kanariøyene, så har 2019 hittil vært langt mer suksessrik enn hans miserable 2018-sesong.

Steve Røkland og Sindre Furuseth kunne ikke slutte å glise mellom etappene når de så hvor få tideler som skilte dem fra etappe til etappe. (Foto: Thomas Myhre Hansen)

Og mest fornøyd av alle virket kanskje Sindre Furuseth å være. Ny andreplass i EM-sammenheng, og selv om tekniske feil ødela Rally Kanariøyene, så har 2019 hittil vært langt mer suksessrik enn hans miserable 2018-sesong.

I Rally Liepaja i Latvia ble det altså andreplass i juniorklassen for Furuseth, og tredjeplass for Steve Røkland. Og mest av alt ekstra stas fordi Furuseth kjempet mot en landsmann og framfor alt en god kompis. For Røkland var det også stas å være på pallen igjen med sin egen privateide bil i sitt eget privatdriftede team.

– Det blir litt ekstra prestisje å slå Steve når vi for første gang er i lik bil i samme løp. Litt ekstra krydder, på en måte. Vi visste jo at Steve kom til å være rask, selv om vi også visste at Fiesta R2T-bilene ville ha et fortrinn når det var godt feste, forteller Furuseth til Parc Fermé.

Tideler på tideler

Sindre Furuseth (venstre) og Steve Røkland (høyre) måtte begge innse at estiske Ken Torn ble for rask i kampen om klasseseieren i Junior-EM. (Foto: Gregory Lenormand / DPPI)

De hadde sine tidstap gjennom lørdagens etapper, og Furuseth klarte å opperettholde et forsprang på noen sekunder. Men gjennom søndagens etapper var det kun tideler som skilte nordmennene på hver etappe.

– Det er tideler hele veien. Og når man «føler» at 3,7 sekunders forsprang er god margin, så vet du hvor jevnt det er. Det sier litt om tempoet. Det var 100 prosent hele veien, flat out og lite å gå på, sier 25-åringen, som ikke legger skjul på at dette er ett av hans morsomste «seire» i karrieren, selv om det i klassen ble en andreplass.

Fra SS8 til SS13 var det så jevnt at Sindre Furuseth kun var ett tidel raskere enn Røkland totalt på disse seks etappene. Marginen i mål var akkurat fem sekunder.

Røkland takker også Furuseth for duellen. Han hadde ingen problemer med å erkjenne at han manglet det lille ekstra for å ta skalpen på sin landsmann, og at han først og fremst er fornøyd med å havne på pallen i et EM-løp i sin egen bil med et lite privatdrevet team hjemme fra Kongsvinger.

Stolt over egen innsats

Steve Røkland. (Foto: Gregory Lenormand / DPPI)

– En utrolig morsom helg! Og jeg er fornøyd med pallen, selv om man alltid har lyst til å stå øverst. Men dette var det beste vi fikk til, og det er ekstra gøy å hamle opp med større team da vi er et lite team fra Norge hvor alt går på sparebluss, forteller Røkland til Parc Fermé.

– Hvordan var det å kjempe mot Sindre om pallplasseringene?

– Utrolig morsomt å fighte med han igjen. Han er en god venn selv om vi også er veldig store konkurrenter. Og vi var utrolig jevne spesielt på søndag. Han var fem sekunder for rask denne gangen, men vi får heller kjempe om seieren i Polen, sier Røkland, som med det bekrefter at han stiller til start i den neste EM-runden i slutten av juni.

Røkland har lenge blitt sett på som Norges kanskje raskeste fører med tohjulsdreven bil, gitt alle NM-gullene han har i tillegg til at han også har kjempet høyt oppe med seire og titler i Storbritannia. Furuseth valgte på sin side å satse tidlig i utlandet uten å ha sanket et NM-gull, og uten sammenlikningsgrunnlag med Røkland har han også kanskje kommet litt i skyggen av Kongsvinger-føreren.

Glad for å slå Steve

Rally Liepaja kunne by på lynraske veier hvor det var tideler som skilte flere av utøverne fra hverandre. (Foto: Alexandre Guillaumot / DPPI)

Dette er ting han tenker på når han veier opp prestisjen ved slå Røkland med så små marginer over et så langt løp som EM-runden i Latvia.

– Jeg har jo hatt et inntrykk av at Steve er blitt sett på som en bedre fører enn meg, så det er klart det er gøy å bevise at jeg kan slå han. Spesielt i et løp som i Latvia hvor han kjører fort på veier som dette, sier Furuseth.

Røkland ser også fram til å konkurrere om gjevere plasseringer i EM, og som nevnt håper han at neste løp i Polen kan gjøre susen. Han har valgt å satse privat og finansiere kjøringen deretter etter at det ble et mislykket løp på Azorene med syvendeplass i klassen, der han fikk kjøre en Ford Fiesta R2T driftet av britiske M-Sport.

– Jeg føler at jeg i hvert fall fikk bevist i helgen at Rally Azorene var en stor glipp for oss, og at vi har fart til å kjempe om seier i Junior-EM. Så håper jeg også å stille enda bedre forberedt med en test samme uken som løpet i Polen, sier Røkland.

Powered by Labrador CMS