Kritisk til Power Stage-taktikken som ga Ogier bedre poengsjanser

Andreas Mikkelsen vil ikke beskylde den regjerende verdensmesteren for å ha gjort noe ufint, men han innrømmer at slikt taktikkeri bør få reaksjoner senere.

Publisert

Alle enes om at nivået i WRC nå er så høyt at det ikke bare er høy fart som gjelder. Oppsett, stabilitet og ikke minst taktikk spiller kanskje en viktigere rolle enn noen sinne.

Andreas Mikkelsen på Likenäs-etappen søndag formiddag. (Foto: Simen Næss Hagen)
Andreas Mikkelsen på Likenäs-etappen søndag formiddag. (Foto: Simen Næss Hagen)

Alle enes om at nivået i WRC nå er så høyt at det ikke bare er høy fart som gjelder. Oppsett, stabilitet og ikke minst taktikk spiller kanskje en viktigere rolle enn noen sinne.

En som er kjent for å være smart i tillegg til å være ekstremt rask, er Sebastien Ogier. Og franskmannen gjorde rallyverden kjent med nytt taktikkeri for å sikre seg flest mulig poeng når utgangspunktet var som verst.

Ogier fikk løpet sitt ødelagt mye på grunn av startposisjon og var aldri i nærheten av å kjempe i toppen i Rally Sweden.

LES OGSÅ: Petter i fyr og flamme etter knallsterk innsats i historisk klasse

Og i stedet for å starte som andremann på Power Stage-etappen i Torsby som følge av 10. plassen han lå på totalt, valgte Ogier bevisst å komme altfor sent inn slik at veien var kjørt opp, noe som ga ham bedre forutsetninger for å ta Power Stage-poeng.

Strategi fra teamet

Taktikken slo inn; Ogier fikk erstattet sitt ene tapte poeng med fire Power Stage-poeng.

– Dette var en teamstrategi. Med den opprinnelige startposisjonen hadde vi ikke hatt sjans. Vi lekte litt nå for å få en bedre posisjon. Jeg gjorde dog noen feil og var ikke vant til så mye grep, men vi klarte i hvert fall målet vårt om å ta noen ekstra poeng, sier Sebastien Ogier.

Andreas Mikkelsen mistet som følge av dette ett poeng da det var han som i utgangspunktet kjørte inn til andre beste tid. På spørsmål om hva han tenker om Ogiers taktikk, så var han først og fremst ikke overrasket.

Tenkte tanken i Volkswagen

– Jeg var helt sikker på at han kom til å gjøre det. Og det er jo ikke ulovlig. Men det spørs om det ikke bør tas en ekstra titt på regelverket. Det forstyrrer jo også TV-sendingene og slikt, sier 28-åringen til Parc Fermé.

– Du har vært inne på samme tanke i samme situasjon tidligere?

– Jaja, dette var noe vi ofte tenkte i Volkswagen, og jeg har flere ganger hatt lyst til å gjøre det samme. Men teamet har sagt nei, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ: Mikkelsen: – Jeg må studere mer hva Thierry gjør med bilen

Hyundai-lagkamerat og vinner av Rally Sweden, Thierry Neuville, tenker som så at man bare kan lære av Ogiers smarte taktikk.

– Hvis han gjør det, så må vi også gjøre det når muligheten er der. Hvert poeng teller, og da må man gjøre det beste ut av det, sier Neuville til Parc Fermé.

Powered by Labrador CMS