Landsfinalevinneren drømmer om å kjøre rallycross igjen

– I år ble det bilcrosskjøring i stedet. Det var jo ingen dum idé, sier Marte Marthinsen (22), årets vinner av damelandsfinalen i bilcross.

Publisert

Mange forbinder henne kanskje med rallycross, og mulig enda flere forbinder henne som datteren til Trond W. Marthinsen, mangeårig norgesmester i rallycross og bakkeløp.

Marte Marthinsen fra Helgeroa jubler over landsfinaleseier for dameklassen. (Foto: Stian Ormestad/bilcross.no)

Mange forbinder henne kanskje med rallycross, og mulig enda flere forbinder henne som datteren til Trond W. Marthinsen, mangeårig norgesmester i rallycross og bakkeløp.

Men i helgen var det Marte selv som var i fokus. På eminent vis. For etter å ha kvalifisert seg til NMKs landsfinalekonsept i bilcross, denne gangen kun for damene, så var målet klinkende klart: Å komme seg til A-finalen på Sigdal Motorsenter.

Spilte trappespill til A-finalen

Marte Marthinsen på vei mot finaleseier. (Foto: Stian Ormestad/bilcross.no)

Først via C-finalen. Så via B-finalen. Og når A-finalen var et faktum, ja så klinket hun til der også og dro med seg hele landsfinaleseieren hjem til Helgeroa utenfor Larvik. Mer overlegen og fortjent seier kan man muligens ikke få i bilcross.

– Det synker sakte, men sikkert inn at jeg faktisk vant. Men følelsen er ubeskrivelig. Egentlig var det bare en drøm, men jeg hadde aldri trodd den skulle bli virkelig. Det er bare helt sinnsykt, sier en rørt Marthinsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Mats stod imot uflaksen og vant juniorlandsfinalen

Med kun én heatseier og tre andreplasser innledningsvis, klarte hun med nød å neppe å holde seg unna D-finalen. I A-finalen møtte hun på sterke konkurrenter som både hadde full pott og enda flere heatseire enn henne selv.

Og tårene trillet etter målgang. Kanskje ikke så rart. For det gikk nok mange tanker i hodet på Marte, som vi egentlig forbinder med rallycross. Hun håper hun kan være tilbake på rallycrossarenaen igjen, selv om det nå er seniorlandsfinalen i slutten av august som er det neste hun tenker på.

– Det hadde vært utrolig gøy å fått muligheten til å kjøre rallycross igjen, men det er jo ganske dyrt. Men det å kunne vise til at jeg vant damelandsfinalen og ikke bare «lener meg på» at jeg er datteren til Trond som har vunnet NM mange ganger, det hjelper kanskje litt på sponsorene, sier 22-åringen håpefullt.

På sidelinjen kunne vi se særdeles rørte foreldre i mamma Trude og pappa Trond, som slet med å forstå hva datteren hadde klart å oppnå.

– Det å kjøre sjøl er en lek i forhold. Dette er 10 ganger verre, sa pappa Marthinsen til Bilcross.no sitt videoinnslag fra finalen. 

Se resten av videoen her:

LES OGSÅ: Rebecca (22) lar seg ikke skremme etter voldsom rundvelt

Skulle kjørt NM

Hun hadde en plan om å kjøre NM i rallycross, slik hun har gjort tidligere. Men i år har hun måtte la pappa Trond få prioritet i budsjettet, med full forståelse etter mye uflaks som har spist opp det sportslige familiebudsjettet. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe, i det minste.

– Det er Even Hvaal som har eid Peugeoten jeg kjørte, men vi bestemte oss for å kjøpe den. Men så har pappa hatt to motorras og andre utgifter, så da hadde vi rett og slett ikke penger til det. Så da ble det bilcrosskjøring i stedet, og det var jo ingen dum idé, smiler hun, og er klar på at det å kjøre bil er noe hun virkelig vil fortsette med.

Leter etter ny bilcrossbil

Men hvor mange løp, og på hvilket nivå, det handler som i alt annet i bilsport om penger. Derfor har hun bena godt plantet på jorda-

– Egentlig har jeg ikke hatt noen voldsomme ambisjoner. Vi har egentlig tatt ett og ett løp av gangen, og nå er målet å finne en bil jeg kan bruke på seniorlandsfinalen, sier Helgeroa-jenta.

2. plassen i damelandsfinalen gikk forøvrig til Ida Marie Eriksen fra NMK Konsmo, mens Sandra Fidje fra KAK ble nummer tre.

LES OGSÅ: Konkurrentene stiller opp med kronerulling etter branninferno

Powered by Labrador CMS