Mads har tatt korona-pausen ut til det fulle: – 15 år siden sist jeg kunne slappe av slik

Fem måneder med knapt en eneste rallytest for Mads Østberg. Selv har han troen på å komme styrket ut av den ufrivillige pausen.

Publisert

Ettersom Citroën valgte å droppe Mexico som det ene WRC 2-løpet man må stå over, så bil det bli nærmere syv måneder mellom VM-rundene til Østberg, da han ikke har kjørt siden Rally Sweden i midten av februar.

Mads Østberg, her fra tidligere treningssamling med Team Norway. (Foto: Simen Næss Hagen)

Ettersom Citroën valgte å droppe Mexico som det ene WRC 2-løpet man må stå over, så bil det bli nærmere syv måneder mellom VM-rundene til Østberg, da han ikke har kjørt siden Rally Sweden i midten av februar.

Siden korona-krisen slo til for fullt, som også tvang Rally Mexico til å avslutte én dag før planen, så har det altså blitt svært lite kjøring - også for Østberg. Men som en gift familiepappa som har passert 30-årene, så har han nå fått tid til det han ellers må forsake i løpet av en proffsesong.

– Det er blitt mye snekring og oppussing, ja, flirer Østberg overfor Parc Fermé mens han - som så mange andre - har satt ut på en norgestur og i skrivende stund befinner seg i Stavanger.

Men familietiden verdsettes stadig høyere, nå som sønnen Mons har bikket tre år. Det er blitt mye mer far-og-sønn-tid i 2020 enn hva som først var planen.

– Situasjonen som oppstod dette året har jeg egentlig stortrivdes ganske godt med. Det føles veldig bra. Det var riktig nok ganske surrealistisk med en gang alt stengte, men da man skjønte hvordan situasjonen utvikla seg, så var det bare å slå seg til ro med det. Det er deilig å senke skuldrene ordentlig, uten enten å være i konkurransepress eller forhandlinger. Så rolig periode har jeg nok ikke hatt på hvert fall 15 år, sier Østberg.

Der de yngre konkurrentene gjerne har kastet seg på simulatoren, og kanskje fått gjennomført opp til flere tester, så er det kun en liten visitt til Polen med en privatfører som har vært Østbergs mest relevante syssel.

Mangel på kjøretrening er han dog ikke bekymret for.

– Rattrust får man alltid, og jeg var litt nervøs først - men det kom seg fort. Selv om andre kanskje har fått testet mer enn meg, så tror jeg at det ikke er noen ulempe for meg. De yngre blir kanskje mer stresset over å teste mindre enn optimalt og ikke vite helt hva som skjer. Jeg vet veldig godt hva som gjelder, så jeg trenger ikke gjøre noen desperate forsøk på å komme tilbake i form, sier 32-åringen. 

Powered by Labrador CMS