Mads Østberg avsluttet med seier i 2023. Den godfølelsen tar han med seg inn i en ny full EM-sesong.

– Man vil alltid huske det siste løpet som ble kjørt

Den norske rallyveteranen gir på ingen måte opp og skal fortsette der han slapp i fjor.

Publisert

RALLY: Mads Østberg budskap når han i dag melder at det blir en ny sesong i Rally-EM er ikke til å misforstå. Han skal kjempe om europamestertittelen i rally.

RALLY: Mads Østberg budskap når han i dag melder at det blir en ny sesong i Rally-EM er ikke til å misforstå. Han skal kjempe om europamestertittelen i rally.

Og selv om fjoråret var en berg- og dalbane av en sesong, så avsluttet han med stil - som absolutt har sin positive innvirking på at han velger å gå på et nytt år. Selv om Hayden Paddon avgjorde gullmedaljen før siste løp, så ble det seier i finaleløpet på teamets hjemmebane i Ungarn.

Fortsetter med ungarsk støtte

– I fjor var det mye opp og ned i vår EM-sesong, men man vil alltid huske det siste løpet man kjørte. Seieren på slutten av sesongen i Ungarn var en veldig god avslutning på 2023. Det er fint å tenke tilbake på fjoråret på denne måten, og det føles lovende framover nå, sier Mads Østberg.

I tillegg kjøres det fem asfaltløp og tre grusløp i år, og er det noe Østberg og Citroën spesielt har levert godt sammen på de siste årene så er det på asfalt.

Mads Østberg, Citroën og asfalt har vist seg å være en god kombinasjon de siste årene. Derfor er det ingen ulempe at de fleste EM-rundene i år går på asfalt.

Det er «same procedure» på det aller meste. Østberg går inn i sin syvende sesong på rad som Citroën-fører. Han får fortsatt tung støtte fra Citroën Ungarn og av motorsportsatsingen Citroën Racing. Han kan leve på satsingen sammen med personlige sponsorer, han fortsetter med svenske Patrik Barth i høyrestolen, og det er det ungarske TRT-teamet som står for drift av bil og mannskap.

Ny dekkleverandør

Eneste markante forskjell blir «skoene›. I fjor hadde de tung støtte fra indiske MRF. Nå vender Citroën tilbake til gamle kjent med Michelin som dekkleverandør.

– En gammel kjenning kommer tilbake, og det er jeg veldig glad for. Jeg gleder meg veldig til det, og alt ligger til rette for gode resultater, sier Østberg om bytte av dekkmerke.

Hodet er høyt hevet for mannen som fyller 37 år senere i år. Selv om Østberg har uttalt at hans tid som VM-fører på mange måter er over, så er han fortsatt sulten på internasjonal suksess. Og nå er det EM-gullet som mangler.

– Pakken vi har for 2024 er sterk, og det er ikke noe spørsmål; vi skal kjempe for seier! Ikke bare for enkeltløp, men for hele mesterskapet. Alt ligger til rette for det nå, konstaterer østfoldingen.

Powered by Labrador CMS