Mareritthelg ble ikke så verst likevel for Porsche-gutta

Dennis Olsen fikk sopt med seg en seier hjem, og Marius Nakken har grunn til å være fornøyd med seg selv.

Publisert

Foto: Simen Næss Hagen

Foto: Simen Næss Hagen

Den tyske Porsche-cup-runden i østerriske Spielberg, og nærmere bestemt Red Bull Ring, ble en kamikazehelg uten sidestykke.

Uten at vi går inn på hver enkelt hendelse, så satte en rekke rødflaggsituasjoner, avkjøringer og sikkerhetsbil-perioder sitt preg på det rekordstore startfeltet.

Våre to norske håp fikk en tøff helg. Dennis Olsen fikk aldri satt noen god kvalifiseringstid til første race på grunn av rødflagg, før han fikk sikret en andreposisjon til andre race. Marius Nakken viste også tidvis godt tempo, men måtte nøye seg med å starte lengre bak på startgriden.

Vi kan ta det siste først med å konstatere at Olsen tok en viktig seier i andre race søndag, og fikk dermed økt forspranget i sammendraget. Hovedrival Michael Ammermüller krasjet på kvalifiseringen, noe som gjorde at han startet enda lengre ned på griden. Dermed hadde Olsen alle muligheter til å ta et enda bedre grep på ledelsen i cupen.

– For meg var det ikke nødvendigvis viktigst å vinne denne helgen, men å sikre poeng nok til sammendraget. Nå kan jeg i det minste reise hjem med et smil. Hadde det ikke blitt noen seier, så hadde jeg ikke vært noe happy, sier Olsen til Parc Fermé.

For det virkelige marerittet skjedde lørdag. Olsen ble tildelt 30 sekunders tidsstraff etter et forbikjøringsforsøk, en straff han ble tildelt uten noen form for advarsel eller annen protest. Dermed hadde han heller ikke anledning til å protestere selv på avgjørelsen.

I utgangspunktet havnet Olsen på en 6. plass.

– En dårlig avgjørelse, mener jeg. 30 sekunder er for mye. Veldig synd å få en slik straff etter å ha blitt seks i løpet. Det ville jeg vært fornøyd med, sier Våler-gutten.

Foto: MRS

Marius Nakken slet også med trafikk i sine løp etter å ha startet langt bak. Han klarte riktig nok å klatre flere plasser i sine løp, men spesielt første finale ble miserabel for Ålesund-gutten. Han var i ferd med å kjøre inn til 10. plass etter å ha startet fra 18. startposisjon, da han ble påkjørt i aller siste sving før mål.

Søndag ble det 16. plass for Nakken, men han kan si seg fornøyd med både bil og egen innsats. Rundetidene var høyere opp på listene enn der han havnet totalt sett i løpene.

– Bilen var fantastisk i dag, og hadde veldig god fart. Jeg fikk en liten dytt i første sving som gjorde at jeg mistet fart opp bakken og tapte plasser. Men fra her kjempet jeg meg opp til 16. plass, sier han til Parc Fermé.

Powered by Labrador CMS