Marius (24) får prøve seg i Porsche Supercup denne sesongen

Takket nei til GT Masters og Blancpain for å fullføre Porsche-drømmen.

Publisert

I fjor fikk Ålesund-gutten Marius Nakken virkelig smaken på hva de beste Porsche Carrera-førerne kunne by på i sin første fulle sesong i den tyske Porsche-cupen. Samme serie som Dennis Olsen gikk til topps til, mens Marius Nakken ble nummer 11 i sin debut-sesong.

Marius Nakken fra sesongåpningen på Oschersleben sist helg. (Foto: Porsche Motorsport)

I fjor fikk Ålesund-gutten Marius Nakken virkelig smaken på hva de beste Porsche Carrera-førerne kunne by på i sin første fulle sesong i den tyske Porsche-cupen. Samme serie som Dennis Olsen gikk til topps til, mens Marius Nakken ble nummer 11 i sin debut-sesong.

Denne vinteren har det vært mye fram og tilbake for Nakken, som har vasset i tilbud av ulike nivåer til ulike prisklasser.

Men han landet på å fortsette i MRS-teamet som han kjørte for i fjor. Og med ett års erfaring bak en Porsche, vet han selv, samt teamet, at han bør kjempe høyere opp på øvre halvdel i år.

Marius Nakken. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Jeg bør kunne være med i både topp tre og topp fem i år. Og nå kommer teamet til å satse enda mer på meg og legge et ekstra gir inn, både med tanke å bytte deler litt oftere og ikke minst mer eller mindre ubegrenset med testing, sier en optimistisk Marius Nakken.

Ikke valgt ut løpene enda

Avtalen med MRS-teamet gir både full tysk cup, men også utvalgte Supercup-løp. I hvert fall inntil fire race, som gjerne da fordeles mellom to løpshelger i det prestisjefylte mesterskapet hvor Dennis Olsen ble sølvvinner i fjor.

– Hvis jeg kjører jeg flere løp, så kan jeg ikke kjempe i rookie-mesterskapet neste år. Og det vil jeg gjerne ha muligheten, sier Nakken, med klare mål og ambisjoner om å kjøre full Supercup neste år.

Samtidig gir det fordeler ved ikke å kjøre full sesong i Supercupen i år.

– Det betyr at jeg kan teste mer på de banene hvor det kjøres Supercup, framfor at jeg skal delta i løp og komme med mye mindre erfaring på de banene enn de andre.

Hvilke løp han skal kjøre i Porsche-merkets hovedklasse har han ikke plukket ut enda, men det kommer til å stå mellom i hvert fall Red Bull Ring, Monza og Hungaroring og et par andre løp. To er i hvert fall planen, og han bestemmer selv hvilke løp han skal kjøre.

Takket nei til større serier

Men det er altså den tyske cupen som er hovedfokuset. Det er et valg han ikke angrer på, selv om det var mange tilbud som var fristende fra andre store serier. Samtidig må Nakken selv bidra med sponsormidler for å få finansiert satsingen sin, og derfor velger han å bruke disse ressursene med omhu.

– Jada, det har vært veldig mange tilbud. Blant annet i ADAC GT Masters og Blancpain-serien. Men, da er det nye klasser og nye biler. Og jeg snakket litt med Dylan Pereira som hadde hoppet rett opp til Supercupen, og det angra han veldig på. Jeg vil heller kjøre mye mer, utvikle meg mer med et år til i Tyskland, så er håpet på full sesong i Supercup neste år, sier Nakken.

Sesongåpningen i den tyske cupen ble åpnet i Oschersleben sist helg og det ble en middels helg for Ålesund-gutten som har høyere ambisjoner enn niendeplasser og 15. plasser.

Men svært mye trafikk i kvalifiseringen ga ham vanskelig utgangspunkt da han ikke klarte å unnslippe dette. Å starte langt bak gjorde det vanskelig for ham i begge løpene.

Likevel mener Nakken at farten er inne.

– På treningene og slikt så var jeg helt der oppe og snuste på de beste tidene, så farten er jeg trygg på. Jeg kjenner at det å følge de raskeste i front er lettere i år enn i fjor, men det ble vanskelig etter kvalifiseringen da jeg ble liggende så langt bak. Thomas Preining ble offer for det samme, så jeg var ikke aleine om det, sier han.

Powered by Labrador CMS