Martinius Stenshorne i føringen foran Maceo Capietto på Hockenheimring.

FRECA, Hockenheim:

Martinius avsluttet sesongen med overbevisende seier

Da det gjaldt som mest for Martinius Stenshorne beviste han hvorfor han har vært en av sesongens soleklare toppførere i den europeiske Formula Regional-serien.

Publisert

RACING: Lørdag hadde han en svak start og tapte terreng til konkurrentene da finalehelgen gikk av stabelen for FRECA. Søndag var det rake motsetningen på ærverdige Hockenheimring sør i Tyskland.

Martinius Stenshorne kom som skutt ut av en kanon fra andreposisjon på startplata, og tok bokstavelig talt innersvingen på sin teamkamerat Tim Tramnitz i beste startspor. Foruten et angrepsforsøk fra Rafael Camara midtveis i løpet var det ingen som kunne tukte Stenshorne den neste halvtimen, og til tross for flere sikkerhetsbiler så holdt 17-åringen fra Hokksund unna fra start til mål.

Ståa før løpet var at han hadde 15 poeng å gå på til Tramnitz i kampen om sølvmedaljen. Gullet sikret Andrea Kimi Antonelli allerede forrige uke, og italieren blandet seg heller ikke inn i tetstriden denne helgen.

Men Tramitz, som nylig signerte for Red Bulls juniorstall, klarte ikke overliste sin norske rival og R-Ace GP-kollega. I stedet ble det en avslutning på sesongen på toppen av pallen, og sølvmedaljen ble så til de grader forseglet for Hokksund-gutten.

Det gjør også at Stenshorne tangerer Andrea Kimi Antonelli med antall seire for årets, rettere sagt totalt fem av dem. Han tangerer også Antonelli på antall pallplasser, altså totalt 11 pallplasser av av 20 enkeltløp.

Alt tyder på at Martinius Stenshorne skal kjøre Formel 3 neste sesong. Han har testet for Hitech denne høsten, og har én Formel 3-test til på tapeten. Det er dog ikke bekreftet eller signert noe konkret Formel 3-program i skrivende stund.

Powered by Labrador CMS