Matchball Solberg før finaleløpet i RallyX Nordic

Omsider ble det finaleseier for Oliver Eriksson, som nå har meldt seg på i gullkampen.

Publisert

Yngstebror Eriksson vant i utgangspunktet forrige runde i RallyX Nordic i Danmark for to uker siden, men fikk tidsstraff etter å ha kuttet banemarkeringene.

Oliver Eriksson foran Oliver Solberg, her fra runden i Arvika tidligere i sommer. (Foto: Simen Næss Hagen)

Yngstebror Eriksson vant i utgangspunktet forrige runde i RallyX Nordic i Danmark for to uker siden, men fikk tidsstraff etter å ha kuttet banemarkeringene.

Denne gangen klaffet det for 19-åringen etter at han tok en knallstart i finalen som han holdt hele veien inn. Helgens runde ble kjørt i finske Kouvola, banen som høstet Finlands eneste VM-runde tilbake til 2014.

– Denne seieren satt langt inne. Jeg prøvde bare å kjøre mitt eget løp og minimere sjansen for feil, selv om han jaget bra bak der. Endelig var jeg først over mål, og enn så lenge har jeg ikke hørt noe om straffer enda, flirer Eriksson i TV-intervjuet ettermål.

Som ventet skulle han få god matching av Oliver Solberg og Thomas Bryntesson, og det var Solberg som tuktet ham mest. Selv tapte Citroën-føreren en del tid i dueller i begynnelsen av finalen, men sa seg godt fornøyd med andreplass i finalen.

Fornøyd med andreplass

Spesielt fordi han nå leder med seks poengs forsprang før finaleløpet på Tierp i oktober.

– Jeg er veldig fornøyd, altså. Andreplass er bra det, man får sikret mye poeng, sier Solberg.

Grunnen til at Solberg sa seg fornøyd med andreplass var mangel på Thomas Bryntesson i finalen. 22-åringen fikk problemer med gasspedalen i sin semifinale og ble stående på startplaten. Dermed endte helgen med fiasko for Bryntesson, som på grunn av dette ble mer hektet av i gullkampen.

– Vi får se, vi får bare kjøre det vi klarer og se hvor langt det rekker, sa en skuffet Bryntesson, som nå er 12 poeng bak Solberg sammenlagt.

Sterk kjøring av Gundersen

Det ble norsk suksess i Supercar Lites-klassen. Her kjørte nemlig Ben-Philip Gundersen inn til en sterk seier etter god kjøring gjennom hele helgen.

Ben-Philip Gundersen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Sølvmedaljen har han også i sin hule hånd, mens Sondre Evjen kjemper en spennende kamp om bronsemedaljen før finaleløpet.

– Dette var herlig. En fantastislig følelse. Tempoet føltes bra, og jeg fikk beskjed om en grei ledelse så det var bare å holde det inn, sa Gundersen.

Powered by Labrador CMS