Max: – Får jeg flere slike spørsmål så skaller jeg til noen

Red Bulls kontroversielle unggutt likte ikke spørsmålet han ble stilt på pressekonferansen i forkant av helgens Grand Prix i Canada.

Publisert

Max Verstappen er i hardt vær om dagen. Det vil si, han har egentlig vært i hardt vær siden starten av sesongen.

Max Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool)

Max Verstappen er i hardt vær om dagen. Det vil si, han har egentlig vært i hardt vær siden starten av sesongen.

Knapt et løp er blitt kjørt uten at 20-åringen har vært involvert i en eller annen form for incident eller uhell, og det toppet seg i Monaco da han krasjet seg ut av siste treningsskjøring og dermed spolerte kvalifiseringsmulighetene sine.

Alvorlig mine

Han kjørte seg riktig nok opp til en niendeplass gjennom de trange gatene i fyrstedømmet, men det huskes ikke like godt som alle andre involveringer han har vært i denne sesongen. Og det får journalistene til å stille nye spørsmål til Verstappen.

– Hvorfor er du innblandet i så mange uhell, spurte en av journalistene.

– Vet du hva, jeg er rimelig lei av alle slike spørsmål. Får jeg flere av disse, så kommer jeg til å skalle til noen, utbrøt Verstappen i fullt alvor på pressekonferansen.

Red Bull-profilen har én pallplass, tredjeplassen fra Spania, som årsbeste så langt. Utover det brøt han både i Bahrain og i Aserbajdsjan, sistnevnte i en ulykksalig kollisjon med teamkompis Daniel Ricciardo, hvor mange mente det var Verstappen som utløste smellen selv om Ricciardo kunne unngått den.

I tillegg har Verstappen fått nettstedet crashstappen.com dedikert til seg, på samme måte som både Pastor Maldonado og tidligere Mclaren-Honda fikk på seg for sine diverse eskapader.

Føler alt er overdramatisert

Men er det noe alle er enige om, Verstappen inkludert, så er det at sesongstarten hans har vært alt annet enn optimal, der han ligger på sjetteplass med hele 75 poeng opp til VM-leder Lewis Hamilton. Likevel mener han at han får skylda for mer enn det han fortjener.

– Selvfølgelig har åpningen på året så langt ikke gått noe bra, og det er ikke slik jeg liker det. Men jeg er lei av alle kommentarer på at jeg skal forandre tilnærmingen min. Det har vært noen få feil, spesielt i Monaco og Kina, men det henger ikke på greip å fortsette å snakke om det, fordi jeg blir rimelig lei av det, sier Verstappen.

Han tenker samtidig at årets utvikling er tatt ut av alle proporsjoner og at han har vært i verre situasjoner før.

– To av uhellene var min feil, men jeg hadde tre på én helg i 2016 i Monaco. Dette er ikke så dramatisk som folk sier. Joda, jeg har ikke tatt de poengene jeg skal, men det er ikke bare min feil. Det kunne ha gått bedre, men alle skal være så dramatiske, konstaterer 20-åringen.

Powered by Labrador CMS