Mikkelsen: – Jeg må studere mer hva Thierry gjør med bilen

Nordmennene roser lagkameratene sine inn mot den siste dagen av Rally Sweden.

Publisert

Andreas Mikkelsen jager andreplassen totalt og har 9,3 sekunder opp til helgas store overraskelse Craig Breen. 28-åringen har troen på at han kan ta inn dette.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Simen Næss Hagen)
Andreas Mikkelsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Andreas Mikkelsen jager andreplassen totalt og har 9,3 sekunder opp til helgas store overraskelse Craig Breen. 28-åringen har troen på at han kan ta inn dette.

– Jaja, vi har tatt inn litt hele veien i dag. Men Thierry har vært veldig rask. Skulle vi hengt på han måtte vi ha attakkert og endret oppsettet. Jeg har allerede gjort en feil som har kostet meg mange sekunder så nå er ikke seier mulig å kjøre inn, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Slik fungerer et kartleserliv på heltid 365 dager i året

Han innrømmer at han ikke er 100 prosent dus med bilen på snø, litt på samme måte som han har kommentert at han sliter litt på asfalt. Dog er det snakk om små detaljer.

– Jeg har ikke bilen helt i kroppen som jeg vil. Er ikke helt komfortabel, så det er litt som er igjen for å kjøre ordentlig, ordentlig fort. Thierry har kjørt bra, og jeg må studere han litt og se nærmere hvordan han kjører bilen mest mulig effektivt, sier Mikkelsen videre.

Neuville leder med 22,7 sekunder på Breen og skal i utgangspunktet ikke kunne miste seieren med mindre han gjør en stor feil eller får tekniske problemer.

Og apropos Breen, som i helga er lagkamerat med Mads Østberg. Sammen har de, i alle fall etter gode råd fra Østberg, funnet ut av noen utfordringer som har gjort Citroën-bilen vesentlig mer konkurransedyktig enn tidligere.

– All ære til Craig. Jeg har muligens lært han litt på setupet, men jeg trenger ikke lære han å kjøre bil for han har kjørt fra meg i dag, sier Mads Østberg til Parc Fermé.

Dog skulle han gjerne sett at han kunne testet mer på det han har begynt å finne ut av nå gjennom løpet.

Mads Østberg. (Foto: Simen Næss Hagen)
Mads Østberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Det virker å være mye snakk om oppsett i helga, men sannheten er at det er kun små, små ting. Jeg har så lite erfaring at jeg ikke vil endre for mye, jeg har kjørt med kanskje 95 prosent samme oppsett gjennom hele helgen.

LES OGSÅ: Mads klinte til med andre beste shakedowntid i Sverige

– Men det er gjerne her jeg skulle vært da vi testet, slik Craig har kunnet gjøre. Han har mer erfaring med bilen og har hatt muligheten til å fin-tune. Men igjen, han kjører veldig bra og det er viktig at teamet gjør det bra, sier Østberg videre.

Han ligger på femteplass, 8,2 sekunder opp til Hayden Paddon på fjerdeplass og Esapekka Lappi ligger på sjetteplass, kun ni sekunder bak - så Østberg kan ikke kjøre altfor sikkert gjennom søndagen hvis han enten skal klatre en plass eller beskytte sin egen femteplass.

Powered by Labrador CMS