Mistet motivasjon og trengte en pause - men nå skal Thomas gi gass igjen

Når arbeidsplassen etterhvert ble morsommere en strevet med å holde bilsportkarrieren ved like, så skjønte Thomas Holmen at han trengte en «time out».

Publisert

– Jeg har jo alltid vært glad i i å kjøre maskin. Det er jo dritgøy, sier Thomas Holmen til Parc Fermé.

Thomas Holmen er tilbake i manesjen for første gang siden 2017. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Jeg har jo alltid vært glad i i å kjøre maskin. Det er jo dritgøy, sier Thomas Holmen til Parc Fermé.

19-åringen var Arneberg markerte tidvis svært gode enkeltresultater i RX2-klassen i rallycross, både i nordisk og internasjonal, men klarte aldri sette sammen en hel god sesong.

Ikke kjørt siden 2017

Samtidig krevde det mye jobb og penger for å få ihop en satsing, samtidig som Holmen har det som plommen i egget når han jobber for pappa Bårds firma, hvor han blant annet driver med fibergraving.

– Det gir jo en glede å se at man gjør framskritt, utvikler og bygger noe, sier Holmen om hvorfor jobben kan være vel så givende som å kjøre fort med bil.

Men suget har alltid vært der, parallelt med at de har beholdt rallycrossbilen. Og nå kjenner han at time-outen har vart lenge nok siden han kjørte sitt siste løp i Sør-Afrika i 2017.

Derfor vil han gjøre enkelte innhopp i RX2-klassen i RallyX Nordic samtidig som skal skal kjøre Crosskart Xtreme i Norge. I tillegg vil han støtte lillebroren sin ute på banen også.

– I 2016 og 2017 så var jo kjøringa mi det store fokuset. Nå har jeg lyst til å rette fokuset mer på Tobias der han kan kjøre mest mulig. Og når vi kan kjøre sammen i helgene, så er jo det en perfekt mulighet, sier Holmen.

Lite tegn til rattrust

Tredjeplassen på Lydden Hill i 2017 er Thomas Holmens beste internasjonale enkeltresultat, er sammen med vinner Cyril Raymond og andremann Dan Rooke. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Nå er nervene i høyspenn før sesongåpningen i RallyX Nordic i Höljes om to uker. Holmen aner ikke hvordan han ligger an i forhold til konkurrentene, men etter første test på Höljes kjente han ikke nevneverdig til rattrusten og følte han kom fort inn i bilen igjen.

Men han tør ikke ha noen forhåpninger.

– Nei, det var godt med en pause, men har alltid kjent på suget. Men det er skummelt å si noe om hva man håper på. Kanskje topp 10? Egentlig har jeg jo større mål, men jeg må nesten ta det litt som det kommer. Jeg får et bilde på det når jeg kommer til start. Men jeg ønsker jo å ligge så høyt som mulig, sier Holmen.

– Du er jo en ivrig «gamer» når det kommer til rallycrosspill. Hvor mye har du spilt den siste tiden?

– Hvor mye har jeg ikke spilt? Hehe. Det blir noen timer, og all kjøretrening er god kjøretrening på sin måte. Om ikke alt kan sammenliknes, så er det bra for hodet å jobbe med å sette så jevne rundetider som mulig til enhver tid, sier Holmen.

Powered by Labrador CMS