Motgangen i fjor har gitt Marius (24) mersmak på Porsche i år

En krevende overgang til ny serie stopper ikke framtidsplanene for Marius Nakken, som føler han har enda mer å bevise i utlandet.

Publisert

Han kom kanskje i skyggen av Dennis Olsen dette året. For mens landsmannen håvet inn seire, og til slutt sammenlagttittelen, i den tyske Porsche-cupen, har Marius Nakken (24) hatt sitt å strid med litt lengre bak i feltet.

(Foto: Simen Næss Hagen)

Han kom kanskje i skyggen av Dennis Olsen dette året. For mens landsmannen håvet inn seire, og til slutt sammenlagttittelen, i den tyske Porsche-cupen, har Marius Nakken (24) hatt sitt å strid med litt lengre bak i feltet.

Men Nakken fortviler ikke. 2017 skulle bli læreåret i en Porsche, etter overgangen fra muskelbilene i DTC og NTCC.

– Ikke et vondt ord om serien og bilen fra DTC, men overgangen er ganske stor når vektfordelingen går fra 60/40 foran og bak til motsatt, sier Nakken.

Vil lære av uhellene

Det er ikke en ukjent sak å skylde på uflaks i bilsporten. Marius Nakken har på sin side god grunn til å sette dette på kontoen ved flere av tilfellene hvor det ikke gikk hans vei. Fire ganger var han mer eller mindre uforskyldt i krasjer som spolerte løpet.

Startsmellen på Lauzitsring huskes spesielt godt. Likevel tror Nakken han kan lære av situasjonene, til tross for at han ikke hadde skyld selv. Alt handler om kjøretrening og erfaring fra både feltet og de forskjellige banene.

– Alle racingførere vil jo kjøre så mye som mulig, og for meg var alle banene nye. I år blir det annerledes, og da blir jeg kanskje bedre til å unngå slike situasjoner også, sier Nakken.

LES OGSÅ: Slik er den nye tilværelsen for Marius med GT-racing på heltid

Fikk testet mer enn planlagt

Selv om 2018 ikke er spikret, så ligger det i kortene at Nakken fortsetter i MRS-teamet han har kjørt for i år. Her har han hatt gode lagkamerater i Christopher Zöchling og Zaid Ashkanani som han har kunnet sammenlikne kjøredata med.

– Jeg føler at farta har vært der, og dataene har egentlig vært helt identiske. Men i noen av løpene har jeg kommet tregt i gang på trening og i kvalifisering, men selv om farta har vært der så har jeg likevel startet midt i feltet og havnet der, sier Ålesund-gutten videre.

Marius Nakken fra første runde på Hockenheim. (Foto: Simen Næss Hagen)

Selvtilliten er i orden likevel, selv om det «bare» ble 11. plass sammenlagt i Tyskland. Sjetteplassen fra sesongåpningen i Hockenheim ble det beste resultatet, og han fikk teste mer enn det kontrakten tilsa før sesongstart.

– Teamet var veldig fornøyde. Rundetidene var bedre enn forventningene, så MRS heiv på med flere tester og nyere dekk og ikke måte på, sier Nakken.

LES OGSÅ: Blandet drops med spor av toppidrettsutøvere på høyt nivå

Håper på Supercup-sjanse

24-åringen håper i tillegg på neste år å få til flere innhopp i Porsche Supercup. Det er dette han er i samtaler med om nå om dagen, i tillegg til at det skal spikres et opplegg for den tyske cupen.

– Teamet ønsker å ha meg med så mye som mulig. De kan også være litt behjelpelige, men vi må sette oss ned og se hvor mye det kommer til å bli til slutt. Jeg føler meg i alle fall trygg på teamet og at de i hvert fall er gode nok i toppen i Tyskland, forsikrer Nakken.

(Foto: Simen Næss Hagen)

I tillegg berømmer han Porsche Norge for sterkere fokus på motorsport her i Norden, blant annet med satsingene som gjøres i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Selv håper Nakken å kunne ta del i det.

– Planene til Porsche i Norge er veldig kule. Og jeg tror det kan passe meg greit. Vi er i hvert fall åpne for å prøve å få det til. Både for å få kjørt mer her hjemme, og også det å være med og løfte de kule planene som Porsche Norge har, sier han.

Powered by Labrador CMS