Nå blir det full satsing med R5-Polo for Oliver

R5 for alle penga for Oliver Solberg. Og bilen han skal kjøre er ikke hvilken som helst Polo R5.

Publisert

Oliver Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Dette blir gøy. Jævli gøy!

Oliver Solberg er i fyr og flamme når han forteller om planen bak bildet han la ut på sosiale medier ettermiddagen første nyttårsdag.

Der var det bilde av en Volkswagen Polo GTI R5. Og ikke hvilken som helst Polo. I tillegg til at det er samme bil som pappa Petter tok tredjeplassen i WRC 2 i Spania i fjor høst, så er det også det chassisnummer 1 fra samlinga til Volkswagen.

Fortsetter i Latvia

– Det er historie i denne bilen allerede. Jeg visste faktisk ikke at det var denne bilen jeg skulle få, sier pappa Petter Solberg til Parc Fermé om hvilken bil han fikk levert i sin R5-bestilling.

Selv er han fortsatt ordknapp om egen satsing i 2019. I starten av året er fokuset på sønnen Oliver. Han fortsetter i det latviske mesterskapet, men nå med i underkant av 300 hestekrefter og firehjulsdrift i stedet.

– Det blir fint å kjøre i Latvia. Der er det ikke noe press, og det er et fint sted å vise seg fram. Vi får se hvordan det går. Det er mye jeg må lære meg, sier Oliver til Parc Fermé.

Selv har han tidligere vært forsiktig med å mase på seg R5-kjøring, all den tid Kalle Rovanperä har tatt en internasjonal rallyverden med storm da han hoppet inn i en firehjulsdreven rallybil i midten av tenårene.

– Mens Kalle kjørte Super2000 som 14-åring, så kjørte jeg 125-kubikk i crosskart, ler Solberg.

Dette er bilen som Oliver Solberg skal få disponere, her fra da pappa Petter kjørte inn til tredjeplass i Rally Spania i fjor høst. (Foto: Volkswagen Motorsport)

Han er forsiktig med å bruke finnen som målestokk, men er fornøyd med å legge grunnlaget på samme arena som Rovanperä. I nettopp Latvia.

– Nå har jeg kjørt to år med R2-bil, og jeg føler jeg ikke klarer å pushe den bedre. Men det er nok mer fordi jeg kjører den som om det er en firehjulsdreven rallybil. Det er kanskje ikke den beste kjørestilen med en forhjulstrekker. Også er det dette med noter igjen da. Det er fortsatt mye jeg må lære meg. Og med notene er det alltid noe nytt å lære, sier 17-åringen.

Avventer VM-løp

Om det blir VM-løp for han i år er heller usikkert. I så fall er Rally Wales det første realistiske med tanke på at Solberg ikke fyller 18 før sent i september. Men VM er fortsatt ikke det viktigste å hoppe inn i denne sesongen.

– Men jeg håper å kjøre litt recce på noen løp. Så man får sett og lært seg veiene og skrevet noter fra dem. Å pugge dem på video er én ting, men det er noe å kjøre etappene også, sier Solberg.

Pappa Petter tror timingen nå er god, selv om de har vært forsiktig med å matche ham i en firehjulsdreven rallybil i seriøs rallysatsing.

– Han har fått testet og trent bra i rallycross, og hatt to år i Latvia. Men det er viktig å ta tiden til hjelp. Nå skal vi gjøre en god test, også er det først og fremst viktig at han har det moro.

Powered by Labrador CMS