62 biler skal forsøke å starte årets løp, hvem som kommer i mål får man svaret på etter et døgn.
62 biler skal forsøke å starte årets løp, hvem som kommer i mål får man svaret på etter et døgn.

Nå er det ikke lenge før årets utgave av Le Mans — Her er den endelige deltagerlisten før løpet

Selv om Hypercar ikke har fått så god medfart enda og GTE-klassen er på vei ut, er det fortsatt et bra startfelt på hele 62 biler som er klare for årets Le Mans.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Endelig er det tid for det mest prestisjefylte langdistanseløpet i verden. Løpet trenger sjeldent en introduksjon og er anerkjent av National Geographic som et av de største enkeltdags idrettsarrangementene i verden.

Tidligere denne uken publiserte vi en startliste med alle de påmeldte førerne. Det har derimot blitt én liten endring for startnummer 13 i LMP2.

Deres bronsefører, Philippe Cimadomo fra Frankrike har regelrett blitt utestengt fra arrangementet. Arrangøren begrunner utestengelsen med at de ønsker å beskytte andre fra Cimadomo, inkludert han selv.

Philippe Cimadomo etter en krasj under gårsdagens kjøring.
Philippe Cimadomo etter en krasj under gårsdagens kjøring.

Franskmannen har gjennom testdagene hvert involvert i en rekke skumle hendelser som gjorde at arrangørene tok grep. Synd for Cimadomo, men hell i uhell for TDS Racing x Vaillante.

De får nemlig regjerende Formel E-mester Nyck de Vries på laget. Nederlenderen har allerede tidligere erfaring fra løpet og blir en viktig brikke for teamet til å kunne hevde seg i løpet. De andre på bilen er franske Mathias Beche og tidligere Formel 3-fører Tjimen van der Helm.

Powered by Labrador CMS