Nå «frykter» han for konkurransen fra sin egen undersått

Andreas Mikkelsen tror det bare er et tidsspørsmål før Ole Christian Veiby konkurrerer om de samme VM-poengene som ham selv.

Publisert

For en drøy uke siden ble det klart at Ole Christian Veiby får full fabrikkontrakt med Skoda Motorsport og skal satse på WRC 2-serien. Dermed er drømmen om å leve av rallykjøringen gått i oppfyllelse for 21-åringen fra Kongsvinger, som begynte med motorsport så sent om i 2011 som 15-åring.

Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby, her fra Rally Sweden 2015. (Foto: Simen Næss Hagen)
Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby, her fra Rally Sweden 2015. (Foto: Simen Næss Hagen)

For en drøy uke siden ble det klart at Ole Christian Veiby får full fabrikkontrakt med Skoda Motorsport og skal satse på WRC 2-serien. Dermed er drømmen om å leve av rallykjøringen gått i oppfyllelse for 21-åringen fra Kongsvinger, som begynte med motorsport så sent om i 2011 som 15-åring.

En som ikke er overrasket over at Veiby gjorde seg fortjent til en fabrikkontrakt, er Andreas Mikkelsen. Selv har de jobbet tett sammen som lagkamerater i Even Management, organsisajonen som ble stiftet av Veibys far Erik, som en begynnelse på «restarten» som nettopp Mikkelsen fikk i karrieren sin i 2009.

LES OGSÅ: Skoda Motorsport signerer nye førere – deriblant en nordmann

– Han blir hard å slå

– Dette var veldig gøy for Ole, men ikke overraskende. Han jobber ekstremt hardt, og han er så målbevisst at jeg visste at han ville få kontrakt. Han er lærevillig og suger til seg all ny lærdom og kunnskap. Nå er han inne i et system som har bevist at de er best gang på gang, og alle muligheter ligger nå til rette for han, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Veiby begynte med crosskart i 2011, tok NM-gull på første forsøk og gjorde rallydebuten året etter. I 2014 fikk han sin VM-debut i Rally Spania i en Citroen DS3 R3T, og i 2015 kjørte han Rally Sverige for første gang, med samme bil. Utviklingsmodellen har på mange måter vært etter «Mikkelsen-boka».

– Han kjører grisefort til å være så ung, og har et imponerende tempo. Vi har banet en vei gjennom min karriere, men vi er blitt en utrolig fin gjeng med et godt team rundt som har det fint på tur. Og vi lærer hele tiden av hverandre, sa Mikkelsen om Veiby etter Rally Sverige 2015.

LES OGSÅ: Slik har motorsporten gått fra lek og moro til blodig alvor på seks år

Cirka tre år senere merker han at utviklingen snart kommer til å gå utover ham selv. Samtidig som han hyller Veibys tålmodighet i rallyløypa.

– Jeg glad for at han selv sier at han jobber langsiktig, og ikke skal stresse med å bevise noe fra start. Det tar tid å bli best. Jeg tenker jeg får satse på å bli verdensmester før han tar steget opp i WRC, for han blir nok hard å slå, sier Mikkelsen med glimt i øyet.

Beinhard jobbing fra sidelinja

Sportssjef i Even Management, Roy Snellingen, er også klar på at det ligger mye mer jobb bak Veibys suksess enn det man kan få inntrykk av fra utsiden. Snellingen legger ikke skjul på at det har ligget misunnelse rundt Veibys muligheter til å bli best, men presiserer tydelig at det handler om en vilje i bunn for at 21-åringen har klart å komme dit han er i dag.

– Ole har måttet lære alt dette fra bånn, sier Snellingen om det å jobbe som en toppidrettsutøver, noe Snellingen allerede i flere år hadde gjort med Andreas Mikkelsen.

Derfor har det vært en tøff jobb fra sidelinja for å gjøre Veiby til det Snellingen beskriver som en komplett toppidrettsutøver.

– Han har latt seg trigge, og det er noe som har ligget der - men det har ligget der urørt. Jeg har jo kjent litt på at det finnes mennesker rundt som ikke har hatt kjempetroen på Ole, og at det ligger misunnelser og ulmer rundt. Det var vi vant med fra Andreas sin tid også, men jeg syns det er gøy å se at det har trigget Ole til å bli en rå utover. Der har han hatt lange og tunge steg, sier Snellingen til Parc Fermé.

Powered by Labrador CMS