Canada Grand Prix:

Nå har Verstappen tangert Senna

Med 41 seire i boka begynner Max Verstappen å skrive seg inn i de samme kapitlene som sportens største legender.

Publisert Sist oppdatert

Canada Grand Prix

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:33:58,348
2) Fernando Alonso, Aston Martin, +9,570
3) Lewis Hamilton, Mercedes, +14,168
4) Charles Leclerc, Ferrari, +18,648
5) Carlos Sainz jr, Ferrari, +21,540
6) Sergio Perez, Red Bull, +51,028
7) Alexander Albon, Williams, 1:00,813
8) Esteban Ocon, Alpine, +1:01,692
9) Lance Stroll, Aston Martin, +1:04,402
10) Valtteri Bottas, Alfa Romeo, +1:04,432

Brutt: Logan Sargeant (Williams), George Russell (Mercedes).

Antall sikkerhetsbiler: 1.

Raskeste rundetid: Perez (1:14,481)

Driver of the day: Alexander Albon (28%)

FORMEL 1: Max Verstappen fortsetter maktdemonstrasjonen, og det må antakeligvis tekniske problemer til for å felle den uslåelige nederlenderen. Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen kunne etter løpet melde at Verstappen nå har ledet 224 runder på rad. Seks av åtte løp er også vunnet av Verstappen, hvor han har tatt andreplassen i de to gjenstående løpene som er vunnet av hans teamkamerat Sergio Perez.

Samtidig bidro Verstappen til Red Bulls seier nummer hundre, og for ham selv var det hans seier nummer 41. Det er like mange seiere som det brasilianske Formel 1-ikonet Ayrton Senna rakk å sanke i sin karriere før han tragisk omkom på Imola-banen i 1994.

– Det var et greit løp. Dekken kom aldri helt til sitt rette da det var litt kaldere enn tidligere, så vi skled rundt her. Men vi fikk det til å fungere. Og det å vinne det 100. løpet for teamet er ganske utrolig. Jeg hadde aldri forventet å være med på slike tall. Vi jobber hardt sammen, og i dag var det en bra dag, sa Verstappen til reporter Jenson Button etter mål.

Fernando Alonso berget andreplassen og sikret seg atter en pallplass og styrket også posisjonen sin i kampen om medalje sammenlagt. Spanjolen var tilsynelatende truet av Lewis Hamilton da han måtte håndtere et teknisk problem, men verdensmesteren fra 2005 og 2006 hadde full kontroll på den annen mangeårig verdensmester. Til slutt var det tre verdensmestere med til sammen 11 VM-gull som besteg seierspallen søndag kveld norsk tid.

Max Verstappen.

Ferrari sikret fjerde og femteplass til henholdsvis Charles LEclerc og Carlos Sainz jr., og i motsetning til de fleste andre så greide de røde italierne seg med bare ett pitstop.

Ellers ble den mest spennende duellen i løpet kampen om syvendeplassen, der Alexander Albon holdt unna med hele 58 runder på de samme harde dekkene gjennom store deler av løpet etter at han startet på medium dekk. Men han ble jaget kraftig av Esteban Ocon og Lando Norris de siste rundene - sistnevnte med en fem-sekunders straff hengende over seg.

Men den lynraske farten rett fram for Williams-bilen gjorde det umulig for franskmannen å sette inn et støt på Albon. Og thai-britens innsats ble også belønnet med «Driver of the day» fra Formel 1-fansen. 

Eneste store dramatikken som løpet hadde å by på var George Russell som relativt tidlig i løpet endte opp i murveggen, der alle vrakrestene framkalte en sikkerhetsbil. Men Russell fikk berget bilen til pit og kunne fortsette løpet - men ette 53 runder var et sluttkjørt for den britiske Mercedes-føreren.

Powered by Labrador CMS