Nå kan Martinius (13) ha knekt koden etter mye motgang i EM

Pole position etter kvalifiseringen på Le Mans var en etterlengtet opptur for Martinius Stenshorne.

Publisert

Den unge gokart-kometen har de siste årene herjet stort sett uansett hvor han har kjørt, men 2019 er blitt året hvor han virkelig har fått tøff motgang på et enda høyere nivå med langt eldre og mer erfarne konkurrenter.

Martinius Stenshorne. (Foto: Sportinfoto)

Den unge gokart-kometen har de siste årene herjet stort sett uansett hvor han har kjørt, men 2019 er blitt året hvor han virkelig har fått tøff motgang på et enda høyere nivå med langt eldre og mer erfarne konkurrenter.

Samtidig ble det også et team-skifte underveis i sesongen, fra Parolin til Ricky Flynn Motorsport, hvilket ga ham et nytt miljø og omgivelser han måtte tilpasse seg.

Satt på første forsøk

Denne helgen er det finaleløpet i europamesterskapet i OK Junior, som foregår på mektige Le Mans - som ved siden av 24-timersløpet også er kjent for en innbydende gokartbane med mange prestisjefylte løp på. Og under kvalifiseringen fant Stenshorne ut hvordan han skulle sette konkurrentene på plass.

LES OGSÅ: Landslagstrenerens støttende ord etter vanskelig sesongstart for Martinius (13)

– Martinius har hatt bra fart hele helgen, men man vet jo ikke hvordan man ligger an før tidkjøringen er kjørt. Han hadde en bra første runde, men tok igjen en annen på siste halvdel av andre runde, og komme forbi før etter første sektor på runde tre. Så begge de to siste rundene ble ødelagt, men heldigvis holdt det likevel, oppsummerer pappa Martin Stenshorne overfor Parc Fermé, på vegne av sønnen.

Frustrert

Dette var en etterlengtet opptur, selv om det også skal kjøres heat og finale før alt er avgjort. Likevel var det en viktig motivasjonsboost for 13-åringen å vise at han faktisk har noe å gjøre i juniorklassen. På kvalifiseringen var han 24 tusendeler foran amerikanske Ugo Ugochukwu.

– Å starte i pole position i alle heat gjør løpet enklere i så måte. Men enkelt blir det nok ikke likevel, konstaterer Martin, som tenker at sønnen har hatt godt av et krevende år med tanke på sin egen utvikling.

Selv om han ikke legger skjul på at Martinius har vist mye frustrasjon når ikke alt har gått hans vei hittil i år.

Martinius Stenshorne, her fra et løp i Italia i fjor. Foto: Privat)

– Han har nok vært frustrert en stund over manglende resultater, men det er i motgang man lærer mest. Det har jeg sagt en stund, uten at han liker å høre det. Vi har jobbet ekstremt mye med finpussing av kjøreteknikk, spesielt bruken av gass og brems, og det ser ut som det fungerte bra i dag, sier han.

Minstemann igjen

I fjor ble han italiensk mester i Mini-klassen. Steget opp i OK Junior er det første ordentlige steget med tanke på å møte enda eldre utøvere, kjøre raskere karter og få en målestokk mot potensielt helprofesjonelle førere i framtiden.

Stenshorne junior har en målrettet ambisjon om å være en av dem.

– Når man går opp fra Mini til OK Junior, så blir man minstemann i klassen igjen. Nivået er høyt, men mange er også de samme som han har konkurrert mot før. Og har han slått dem før, så er det jo mulig å gjøre det igjen, sier Martin.

Powered by Labrador CMS