Nå lanserer vi en unik digital samling av norsk bilsport over 30 år

Over 8000 bilsportutøvere fordelt over 31, sesonger 18 bilsportgrener og mer enn 230 klasser. Nå har vi satt bilsporten i Norge i system på en måte du aldri har sett før.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT: Over tre måneders arbeid er mer eller mindre ferdigstilt. Etter at vi fikk innsyn i Norges Bilsportforbunds arkiver i fjor høst, så fikk vi tilgang på alle sammenlagtresultater i norsk bilsport som er dokumentert over en periode på 30 år, det vil si tilbake til 1993.

Selv har Norges Bilsportforbund sine mesterskapsstillinger tilgjengelig tilbake til 2013, men vi har nå fått innsyn og tillatelse til å digitalisere ytterligere 20 år med mesterskapslister.

Det gjør at vi nå kan presentere «Bilsportbiblioteket», en renskrevet database som etter utøvere, bilsportgrener, klasser og mesterskap er satt i i system. Det gjør at du nå kan se tilbake på mesterskapsstillinger i alt som har med norsk bilsport å gjøre siden 1993 - og vi har nå laget et system som er åpent for videreutvikling og implementering av enda eldre data såfremt dette er mulig å oppdrive.

Vi har sortert listene etter tre primærkategorier; oversikt over den enkelte utøver, den enkelte bilsportgren og den enkelte sesong.

  • På utøversiden en samlet statistikkoversikt over klubber, bilsportgrener, klasser og medaljestatistikk - samt en detaljert liste sortert etter sesong hvor gren og mesterskap også er mulig å klikke seg inn på.
  • På bilsportgren får du oversikt over alle sesonger med tilhørende mesterskap med NM og norgescupstatus tilsluttet Norges Bilsportforbund, samt oversikt over mesterskapsvinneren i de ulike klassene. 
  • Sesongoversikten er ganske så lik oppsettet til bilsportgrenene, men årstall er byttet ut med alle bilsportgrener og deres tilhørende mestere for den sesongen du har valgt.

Som nevnt har vi lagt et godt fundament, men det er selvfølgelig fortsatt et enormt potensiale vi kan utnytte som vil kreve enorm kapasitet og mye ressurser. Så vi får se hvor vi drar i veien med dette framover.

Og - ettersom dette har vært en enorm jobb de siste fire månedene, så er det slik at dette er et konsept vi enn så lenge ønsker at kommer årsabonnentene til gode. Majoritetsandelen av våre abonnenter er årsabonnenter, og det er også de som bygger hele forutsigbarheten til Parc Fermé. Så dersom du ikke er årsabonnent enda, så håper vi at denne tjenesten vil bidra til at du tegner et abonnement som gjør at du får tilgang til all journalistikken vi produserer, i tillegg til at vi har flere tilleggstjenester rett rundt hjørnet som vi tenker skal komme årsabonnentene til gode.

Vi har uansett etablert rabattkoden "BIB24", som slår av 200 kroner på årsabonnementet.

Powered by Labrador CMS