Nå lanserer vi «Rallybasen» - en unik samling av norske rallybiler

Vi har loggført nesten 700 norske rallybiler. Men det er først nå jobben starter. Klarer vi en dag å nå 1000 biler?

Publisert

Etter en drøy ukes intenst arbeid, både innholdsmessig og utviklingsmessig kan vi nå stolt lansere «Rallybasen». Formålet er å samle så mye informasjon om norske rallybiler som det er mulig å hente.

(Skjermdump: Parc Fermé / Rallybasen)
(Skjermdump: Parc Fermé / Rallybasen)

Etter en drøy ukes intenst arbeid, både innholdsmessig og utviklingsmessig kan vi nå stolt lansere «Rallybasen». Formålet er å samle så mye informasjon om norske rallybiler som det er mulig å hente.

Alle rallybiler har sin historikk. Noen registreringsnumre drar man mer kjensel på enn andre. Og det kan alltid være fint å vite historikken på en bil man har tenkt til å kjøpe, eller kvele en diskusjon på hvem som faktisk har kjørt den og den rallybilen i ulike perioder.

Som følge av et enormt forarbeid, både internt og eksternt, med å få dette på plass - så vil vi naturlig nok gi tilgangen for dette til de som ønsker å abonnere på oss. Samtidig skal vi fortsette å utvikle denne databasen fortløpende. For vi tør påstå at du ikke vil finne en mer unik oversikt og digital samling over norske rallybiler som det «Rallybasen» vil levere.

https://parcferme.no/rbs

For å markere lanseringen av dette tilleggsproduktet ved siden av vår journalistikk, så har vi også satt ned prisen på årsabonnement ut denne uka. Har du fram til nå vært i tvil på om du ønsker å abonnere på Parc Fermé eller ikke det kommende året, så har du nå sjansen til å sikre deg et års tilgang til både artikler og rallybildatabasen til en litt rimeligere sum.

Den enkleste og raskeste måten å registrere seg og få tilgang til et abonnement er å gå via linken til denne artikkelen og følge prosessen videre der. Vi understreker at det ikke blir åpnet for enkeltkjøp i «Rallybasen».

Se video under av hvordan søkemotoren fungerer i praksis:

I tillegg til at Parc Fermé vil jobbe med fortløpende research og oppdatering av informasjon og bilder, så er vi fortsatt høyst avhengige av tips og innspill fra publikum for å utvikle innholdet ytterligere. Et minimum av informasjon vi har lagt inn på de loggførte bilene per i dag, er at vi har minst én kilde på at rallybilen har gått i minst ett løp med en sjåfør. Kryssinformasjon på førere og årstall er oppdatert fortløpende når samme biler har gått igjen i vår research. Men få av bilene - om noen - har komplett historikk enn så lenge.

I skjemaet nederst i denne saken, eller inne på hver bil, kan du gi oss mer informasjon om bilen, der det er skiltnummeret som er den naturlige identifikasjonsfaktoren. Vi stoler også på at informasjonen du kommer med er korrekt, og eventuell feilaktig eller upresis informasjon vil vi bare korrigere fortløpende. Du står også fritt til å sende oss bilder, men vi maner til en bekreftelse på at bilde du sender er klarert med fotograf, dersom du ikke har tatt det selv, slik at dette fritt kan benyttes i databasen.

Har du relevante bilder av bilen(e)? Send det til oss her! Vi gjentar også at bildet må være bekreftet klarert før vi bruker det.

Powered by Labrador CMS