Nå nærmer årets første NM-runde på barmark seg – og arrangøren er så godt i rute som det er mulig

Påmeldingene renner inn til Rally Sørland, og nå krysser KAK fingrene for at smittesituasjonen ikke blir verre igjen.

Publisert

– Vi er avhengig av velsignelse, som vi jo liker å kalle det her på Sørlandet, fra myndighetene. Og per i dag er de fortsatt avventende. Forståelig nok, sier løpsleder av Rally Sørland, Anders Kalvø, til Parc Fermé.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Vi er avhengig av velsignelse, som vi jo liker å kalle det her på Sørlandet, fra myndighetene. Og per i dag er de fortsatt avventende. Forståelig nok, sier løpsleder av Rally Sørland, Anders Kalvø, til Parc Fermé.

Ettersom det ikke er noen publikumsdestinasjoner i Kristiansand å jobbe for under årets NM-runde på Sørlandet, så flyttes basen tilbake til Mandal igjen slik den opprinnelig har vært i mange år tidigere. Verken travbanen eller Odderøya er noen aktuelle samlingspunkt når man ikke kan legge til rette for publikum.

– Etappene vil bli gamle klassikere på skogen nord for Mandal og Kristiansand. Det er tradisjonsrike etapper som er steinharde og fine allerede, sier løpslederen.

I skrivende stund er det 76 biler påmeldte. Det arrangøren tripper etter nå er hvordan lokale myndigheter tolker regelen om begrensing av antall deltakere til et arrangement. I noen tilfeller tidligere fra lokale helsemyndigheter har tallet for antall deltakere til et arrangement inkludert funksjonærene og andre i arrangementet rundt, mens en vesentlig forutsetning for arrangøren er at dette tallet kun består av det som gjelder for aktive deltakere og ikke funksjonærer og frivillige.

– Løpsmessig har vi ingen maksgrense for deltakere. Det som begrenser er føringene fra myndighetene. Og vi har stor respekt for jobben de gjør, og forholder oss selvfølgelig til det, sier Kalvø.

– Når trenger dere senest en avklaring fra myndighetene?

– Det er en vanskelig situasjon, og vi hadde en dialog med de senest før påske. Noen konkret dato har vi ikke sagt, men jeg føler jo litt på forutsigbarheten for våre deltakere er litt viktig. Slik vi hadde det i 2020, så fikk vi aldri noe kjempestort grønt OK fra dem, men de var fornøyde med planleggingen og risikovurderingen. Men der er også i sin fulle rett til å stoppe et arrangement, og det må vi respektere, sier han.

Sørlandet har foruten små utbrudd hatt veldig god kontroll på smittesituasjonen sett fra et regionalt perspektiv, der det er Østlandet som har hatt det heftigste trykket etter nyåret. Importsmitte fra denne landsdelen er derfor kalkulert, og de har vært åpne med kommuneledelsen om hva som kommer tilreisende.

Samtidig er det nå enkelt og greit virussituasjonen som avgjør som det blir løp. Stab, opplegg og økonomi er på stell fra KAK sin side.

– Løypene er lagt, notene er skrevet og alle funksjonærene er på plass. Nå mangler vi bare at samfunnet tillater det, konstaterer han. 

Powered by Labrador CMS