Nå skal Rune Rudberg få bryne seg mot tre europamestere

«Himmelspretten»-løpet i Kvinesdal blir av den litt mer spesielle sorten i år.

Publisert

Å kjøre bilcrossløp på Kristi Himmelfartsdag er en typisk bilcrosstradisjon fra spesielt Bjørkelangen og Kvinesdal, og sistnevnte blir spesielt en heidundranes fest i år.

Rune Rudberg har mang et billøp bak seg, her fra ett av hans første, vel dokumentert av lokalavisa Smaalenenes Avis som Rudberg fikk et gjensyn med da han besøkte VM-runden i Spania. (Foto: Simen Næss Hagen)

Å kjøre bilcrossløp på Kristi Himmelfartsdag er en typisk bilcrosstradisjon fra spesielt Bjørkelangen og Kvinesdal, og sistnevnte blir spesielt en heidundranes fest i år.

Ikke bare stiller de lokale førerne mannssterke opp for å slåss om heder og ære, men de skal få møte fire ganske så profilerte karer.

Tre av dem tidligere europamestere, mens én av dem er en av de mer kjente musikerne i Norge som også har bilsportbakgrunn og også et NM-gull fra 2010 i Shortcar på CVen.

Rune Rudberg er mannen vi snakker om, og den folkekjære artisten fra Trøgstad skal sammen med Sverre Isachsen, Guttorm Lindefjell og Eivind Opland kaste glans over det tradisjonsrike bilcrossløpet i Vest-Agder

– Jeg har jo sett for meg noen scenarioer om jeg skulle være så uheldig å ta starten og bli jaget av disse ulvene. Det kommer til å bli tre stressende minutter, sier Rune Rudberg energisk til Parc Fermé.

Ingen sinke bak rattet

For dette gleder han seg oppriktig til. Han har stilt opp i enkelte bilcrossløp tidligere, blant annet på Finnskogsfestivalen i Höljes. I tillegg er han minst like kjent for å ha kjørt fort med Shortcar som han er med «Ut mot havet» og «1001, 1002, 1003».

Derfor er ikke Rudberg noen sinke bak rattet, og han illustrerer vesentlige forskjeller på ham selv som artist og bilsportutøver.

– Når du går på scena, så er du cowboy, men med en gang hjelmen er på, så blir det helt mørkt. Men så har jeg lært meg at det som regel går veldig dårlig om rullgardina går ned, sier Rudberg.

Det er Guttorm Lindefjell, europamester fra Divisjon 2 i 2003, som har stelt i stand dette rabalderet. Med seg har han altså fått med seg tre ganger europamester Sverre Isachsen (2009-2011 i Divisjon 1/Supercar) og fire ganger europamester Eivind Opland (1995-1998 i Divisjon 1/2).

– Slik det egentlig begynte, så var planen å spille på Harvest Bar i Kvinesdal fredag kveld uansett. Så har Guttorm lenge pratet på at vi må få til dette, før det kokte litt bort i kålen. Men så passer det bra at jeg skal spille på puben på fredag, så da kan jeg slå to fluer i én smekk, sier artisten, som skal kjøre en Volkswagen Golf VR6, bygd av Lindefjell.

Legger ikke bud

Mange syns det er stas at Rudberg stiller opp. Og det er gjensidig.

– Dette er jo spesielt stas for meg også. Jeg har jo vært med gutta før, men faktisk aldri fått muligheten til å kjøre mot dem og måle krefter. Det er veldig stas, syns jeg da. Og i bilcross kan jo alt skje, sier 56-åringen.

– Kommer det til å gi såpass mersmak at du vil legge bud på en bil?

– Nei, det skjer ikke. Jeg har ikke tid til å drive såpass med bilsport lengre når jeg har bandet å styre med. Dette er jo eneste helga jeg har fri på veldig lenge. Eller nei, jeg har jo ikke fri - jeg skal jo faktisk spille denne helga også, erindrer Rudberg.

Hektisk liv

Han har opplevd at det å legge bud på bilcrossbiler ikke akkurat kan lønne seg, spesielt om han mister en bil han har kjøpt privat. Han minnes en episode på den tradisjonsrike Landskampen der han også kjørte sammen med Henning Solberg og Lars Helge Brettingen.

Rune Rudberg og kompis Lars Helge Brettingen, kjent fra Robinsonekspedisjonen, i forbindelse med supportertur til Spania for å støtte opp om en annen lokal helt for dem; Petter Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Da kjøpte vi tre biler for 80.000 kroner, og mista dem for 9000 kroner etter løpet. Til samme fyren vi kjøpte den av. Så da gjorde han bra butikk, humrer Rune, som også understreker at dette er en typisk hektisk helg når han skal kombinere sine to lidenskaper, bilsport og musikk.

– Da var det spillejobb fredag kveld, også skulle jeg opp til Dokka igjen lørdag kveld. Jeg sov ikke noe av nettene da, for da var det bare spillejobb og rett i kjøredressen etterpå, sier trøgstingen.

Hvis du mot formodning ikke har hørt altfor mye av Rune Rudbergs verker, så følger topplista fra Spotify under. Og som du ser, så ruver motorsporten relativt høyt her også.

Powered by Labrador CMS