Thierry Neuville under torsdagens shakedown.

Rally Sardinia, shakedown:

Neuville raskest - Mikkelsen sparte dekk

Den femte VM-runden i rally står for tur når den internasjonale rallyeliten har tatt turen til den italienske middelhavsøya Sardinia.

Publisert

RALLY: Og som vanlig startet torsdagen med en oppvarming, denne såkalte shakedown, på morgenen. Resultatmessig har disse tidene ingen betydning for resten av løpshelgen, men gir førerne en sjanse til å få testet og varmet opp, samtidig som det også kan gi en indikasjon av tempo og strategi.

Hittil i år har finske Kalle Rovanperä vært den dominerende føreren i Rally-VM, men den unge finnen ble henvist til en femtetid på shakedown. Det var nemlig belgiske Thierry Neuville som stakk med bestetiden etter tre forsøk, tre tideler foran finske Esapekka Lappi som er tilbake igjen etter at Sebastien Ogier hadde bilen hans under Rally Portugal. Elfyn Evans stakk av med tredjetiden, halvsekundet bak Neuville.

Med norske øyne er det kun én fører av interesse denne helgen, og han finner vi i WRC 2. Andreas Mikkelsen har litt å revansjere etter motorhavariet i Portugal for to uker siden. Men den norske Skoda-føreren åpnet beskjeden med en femtetid på shakedown, som en av de aller første ut på veien. De aller fleste i WRC 2 gjorde også kun ett forsøk, noe som indikerer at de ønsker å spare på dekkene de har til rådighet for helgen.

Rally Sardinia åpner med en publikumsetappe allerede torsdag kveld, før det skal gjennomføres ytterligere 20 fartsprøver fram til søndag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS