Niki Lauda hasteinnlagt på sykehus - på bedringens vei

Formel 1-legenden måtte gjennomgå en lungetransplantasjon torsdag kveld.

Publisert

I forbindelse med ferieopphold på Ibiza skal den triple verdensmesteren i Formel 1 og nå 69-årige Mercedes-sjefen ha følt seg dårlig og blitt fløyet rett til sykehus i Wien for to uker siden.

Niki Lauda ble syk under ferietur, men er nå på bedringens vei etter lungtransplantasjon etter influensaliknende symptomer. (Foto: Wolfgang Wilhelm)

I forbindelse med ferieopphold på Ibiza skal den triple verdensmesteren i Formel 1 og nå 69-årige Mercedes-sjefen ha følt seg dårlig og blitt fløyet rett til sykehus i Wien for to uker siden.

Torsdag kveld kom meldingen om at Lauda måtte gjennomføre en lungetransplantasjon, men det meldes umiddelbart at han er på bedringens vei.

– Som følge av sterke smerter i lungene har Niki Lauda gjennomgått en lungetranplantasjon ved AKH Vienna i dag. Transplantasjonen var vellykket, gjennomført av brystkirurg Walter Klepetko og Konrad Hotzenecker. Vi ber om forståelse for at familien ikke ønsker å gi noen uttalelser og vi ber om ro rundt Laudas familie, heter det i en offisiell uttalelse fra sykehuset torsdag kveld.

Ifølge den østerrikske TV-kanalen oe24 skal Lauda i snaue to uker ha hatt influensa-liknende symptomer, og det er også noe av grunnen til at han ikke skal ha vært til stede de to siste Grand Prix-løpene. Symptomene ble imidlertid så sterke i form av sterk hoste, feber og frysninger at han måtte opereres.

Ved siden av VM-titlene i 1975, 1977 og 1984 gjorde østerrikeren seg bemerket for den alvorlige ulykken på Nürburgring som nesten kostet ham livet. Lauda ble sittende fast i det brennende vraket, og fikk alvorlige skader på lungene i tillegg til alvorlige brannskader - noe som også er sterkt synlig den dag i dag. Han gjorde comeback på Monza kun seks uker senere og kjørte inn til en fjerdeplass.

Powered by Labrador CMS