Ny Red Bull-junior oppdaget av nordmann - nå sikter han seg inn mot Formel 1-sirkuset

IndyCar-fører Patricio O’Ward med store ambisjoner etter å ha blitt juniorfører for Red Bull.

Publisert

Red Bull er inne i en liten vakuum-periode hva gjelder tilfang av nye juniorer inn i Formel 1-sporten. Blant annet måtte de hente tilbake sin avdankede fører Daniil Kvyat (25) denne sesongen etter at Pierre Gasly forsvant til A-laget mens Brendon Hartley ikke fikk fornyet tillit.

Patricio O'Ward fra IndyCar-runden i Long Beach i april. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Red Bull er inne i en liten vakuum-periode hva gjelder tilfang av nye juniorer inn i Formel 1-sporten. Blant annet måtte de hente tilbake sin avdankede fører Daniil Kvyat (25) denne sesongen etter at Pierre Gasly forsvant til A-laget mens Brendon Hartley ikke fikk fornyet tillit.

For å styrke generasjonen født rundt tusenårsskiftet, så vil de ikke bare belage seg på Juri Vips (18) og Dan Ticktum (19) før Dennis Haugers generasjon også blir bedre. Derfor har de nå også signert den lovende IndyCar-føreren Patricio O’Ward fra Mexico, som også er regjerende Indy Lights-mester.

Fikk raskt kontraktsforslag

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Og meksikaneren har tydelige ambisjoner med anerkjennelsen ved å bli en del av Red Bull-stallen.

– Ting har skjedd rimelig fort. Det kan være en F1-mulighet like rundt hjørnet. Jeg er stolt over hva jeg har fått til, men jeg vil også takke Trevor Carlin som åpnet døren for meg inn til IndyCar, som igjen har åpnet en dør til Formel 1. Planen er at jeg kan gå rett til Formel 1, sier O’Ward til Autosport om sine framtidsmuligheter etter IndyCar.

Han signerte for Carlin-teamet denne sesongen og det er ikke mer enn en måned siden at Red Bull-kontakten ble opprettet.

– Alt skjedde som følge av interessen fra Helmut Marko. Han ringte meg i april, og ønsket å bli bedre kjent med meg. Han stilte mange spørsmål, og ville signere meg. Så jeg fikk et kontraktsforslag med en gang, sier meksikaneren.

– Et rått talent

Anders Krohn. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Selv om han takker Trevor Carlin for IndyCar-muligheten, så kan en eventuell suksesshistorie med O’Ward trekke noen paralleller til historiene om Kimi Räikkönen og Jenson Button.

De to sistnevnte ble oppdaget av norske Harald Huysman, mens O’Ward for fem år siden ble oppdaget av norske Anders Krohn som på denne tiden ledet Team Pelfrey i Pro Mazda-mesterskapet etter at han selv hadde lagt opp sin karriere.

Etter et drøyt år sikret han sølvmedalje, som igjen ga ham Indy Lights-muligheten i 2017. Krohn jobbet seg oppover IndyCar-stigen selv før det ble stopp i Indy Lights i 2012. Pelfrey er også teamet som Ayla Ågren har representert fra 2015 gjennom USF2000-serien.

– Ja, jeg husker jeg fant «Pato». Det var i 2014 da jeg fikk han inn på en test i Indianapolis med Pro Mazda. Han var et helt rått talent, og det er utrolig kult å se de skrittene han har tatt videre, fortalte Anders Krohn til Parc Fermé da vi møtte ham i forbindelse med IndyCar-løpet på Long Beach tidligere i april.

Powered by Labrador CMS