Ny Solberg-suksess i Arvika - har meldt seg på EM-runden i Höljes

Nå trenger ikke Oliver Solberg regnvær for å vinne. For andre året på rad eide han finalen på Westombanan i Arvika.

Publisert

Og som vanlig skulle det stå mellom Thomas Bryntesson og Oliver Solberg, to unggutter som har vært med på å dominere RallyX Nordic de siste to sesongene.

Oliver Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

Og som vanlig skulle det stå mellom Thomas Bryntesson og Oliver Solberg, to unggutter som har vært med på å dominere RallyX Nordic de siste to sesongene.

Bryntesson viste desidert raskest tempo i de innledende omgangene, mens Solberg hadde fjerdeplassen før semifinalene. Og da det dro seg til med finale, så skulle det nok en gang stå mellom de to svensk-norske østfoldingene.

Men Westombanan utenfor Arvika blir brutal når den blir oppkjørt. Thomas Bryntesson og Oliver Eriksson, to klare vinnerkandidater, fikk bøte med dette. Da var det duket for Oliver Solberg-show for andre året på rad. Bryntesson ble forbikjørt av Solberg og tapte ytterliger terreng med punktering, mens Oliver Eriksson i tillegg til punkteringen også ble disket fra finalen.

– Jävla gött! utbryter Solberg jubelende fra sin svenske del av vokabularet i TV-intervjuet umiddelbart etter at seieren var sikret.

Venstre front i filler

Dette var hans første seier på tørt føre. Han har to fra i fjor, her fra Arvika og i Strängnäs, men beviste også denne helgen at Arvika er en favorittbane. Selv om det var alt annet enn et stuegulv de fikk bryne seg på i finalen.

– På rettstrekken før mål så var det et stort stygt hull. Jeg var redd jeg også skulle punktere, men heldigvis var det bare «bumperen», sier Solberg, som hadde mistet halve fronten på bilen da han passerte målflagget som førstemann i finalen.

Andremann i finalen ble Lukas Walfridsson fulgt av Philip Gehrman.

Men som vanlig var det Oliver Solberg som var i sentrum. Hans unge alder er «glemt» men det er likevel én ubestridt stjerne i depotet - spesielt når det blir seier.

– For en hard helg. Oioioi, utbryter en sjeleglad Petter Solberg, åpenbart stolt av det sønnen leverte i finalen.

Oliver Solberg sikrer seieren i finalen i Arvika. (Foto: Simen Næss Hagen)

Samtidig kan 16-åringen avsløre at EM-deltakelse på Höljes en måned nærmer seg en realitet. Selv om det ikke er helt sikret riktig enda. Han vil ikke si hva som eventuelt mangler for at han skal få kjørt.

– Jeg har meldt meg på i Höljes. Det kan jeg si. Men jeg vet ikke enda om jeg får kjørt der, sier Solberg.

«BP» på pallen i Lites

RallyX Nordic består også av supportklassene Supercar Lites og Speedcar Xtreme.

I Lites-klassen ble det én nordmann på pallen. Ben-Philip Gundersen viste vinnertempo i finalen, men ble til slutt slått av belgiske Guillame de Ridder. Simon Olofsson ble nummer tre.

Thomas Bryntesson og Oliver Solberg i føringen etter starten i finalen. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Jeg kan ikke være skuffet over andreplass. Jeg kjenner meg mer og mer komfortabel i RX Lites-klassen, sier «BP» til Parc Fermé, som har én finaleseier fra RX2 i Belgia i år som karrierebeste.

I Speedcar-klassen var det ingen nordmenn med. Finalen ble vunnet av Isac Egonsson foran Hans Carlzon og Nils Andersson.

Ben-Philip Gundersen. (Foto: Simen Næss Hagen)
Powered by Labrador CMS