Ole Christian (21) imponert over det tsjekkiske nivået på asfalt

Klarte ikke stå imot presset fra lokale førere og satset litt over evne for andreplassen på siste fartsprøve.

Publisert

Ole Christian Veiby besøkte denne helgen hjemlandet til sin arbeidsgiver Skoda Motorsport for å prøve seg i Valasska Rally i det tsjekkiske rallymesterskapet.

Ole Christian Veiby besøkte denne helgen hjemlandet til sin arbeidsgiver Skoda Motorsport for å prøve seg i Valasska Rally i det tsjekkiske rallymesterskapet.

Først og fremst for å få verdifull kjøretrening på asfalt, samtidig som han fikk sjekket nivået på rutinerte asfaltførere som Skoda-kollega Jan Kopecky og Vaclav Pech. Sistnevnte flere ganger tsjekkisk mester i rally.

LES OGSÅ: Krasjet seg ut av det som skulle blitt årets rallyopplevelse

Veiby knivet også med sistnevnte hele veien om andreplassen sammenlagt, mens teamkompis Kopecky ble noen numre for stor for nordmannen i dette løpet.

– Disse gutta kan virkelig det å kjøre på asfalt. Hvis vi ser på sekunder per kilometer bak Kopecky så er vi mye nærmere enn vi pleier. Så det går definitivt i riktig retning, sier Veiby til Parc Fermé, som til slutt endte 0,5 sekunder på kilometeren bak tsjekkeren.

Han hadde andreplassen med et halvt sekunds margin på Pech før den siste fartsprøven. Men her ble nordmannen for overivrig og snurret seg vekk fra andreplassen i løpet.

– Ja, det ble en snurring. Jeg prøvde virkelig på siste etappe, men en liten feil ble til en snurring. Uansett en veldig morsom kamp med Pech, sier Veiby.

Dette var et viktig oppvarmingsløp inn mot Rally Korsika første helgen i april. Der møter nordmannen knallhard motstand i WRC 2 fra blant annet nevnte Kopecky, for ikke å snakkeo m Stephane Lefebvre som gjør C3 R5-debut i WRC 2-sammenheng.

LES OGSÅ: Veibys andre strake seier i Numedalsrally

Derfor er all kjøretrening på asfalt gull verdt, selv om veiene i Tsjekkia hadde en litt annen karakter enn hva som møter ham på den franske middelhavsøya.

– All kjøring hjelper! Det er vel ingen hemmelighet at Kopecky er favoritt på Korsika, så det å minske tidsforskjellen kommer vi til å fokusere mest på. Også er det så klart viktig å ta med meg så mye poeng som mulig, sier 21-åringen.

Powered by Labrador CMS