Ole Christian tenker løp for løp framfor mesterskapet

Han er godt i rute for et svært godt sammenlagtresultat i WRC 2, men seriens format gjør det vanskelig å kjenne på magefølelsen for resten av sesongen.

Publisert

Etter årets tre første VM-runder ligger Ole Christian Veiby i en god ledelse med 40 poeng etter tredjeplassen i Rally Monte-Carlo og seieren på hjemmebane i Rally Sweden.

Ole Christian Veiby fra torsdagens shakedown. (Foto: EVEN Management)

Etter årets tre første VM-runder ligger Ole Christian Veiby i en god ledelse med 40 poeng etter tredjeplassen i Rally Monte-Carlo og seieren på hjemmebane i Rally Sweden.

Denne helgen deltar han som eneste nordmann i den franske VM-runden på middelshavsøya Korsika, og kan med et godt resultat her virkelig feste grepet om en potensiell gullmedalje i WRC 2.

Konkurrer mot utøvere han ikke møter

Men det er lett å si nå. Som følge av formatet på WRC 2, hvor man kan plukke poeng i samtlige VM-runder, så er det vanskelig å danne seg noen oversikt over hvilke førere han reelt kommer til å konkurrere mot. Og fordi av fabrikktilknyttede utøvere konkurrerer separat i WRC 2 Pro, som enn så lenge har ganske laber deltakelse, så blir åpningene og forskjellene større på hvilke løp de ulike WRC 2-førerne prioriterer.

– Joda, vi ligger godt an nå. Men det er jo flere WRC 2-sjåfører som ikke har kjørt sitt første løp for sesongen enda. For oss er det viktigere å vinne løp i WRC 2. I VM-sammenheng konkurrerer vi jo mot førere vi nødvendigvis ikke møter i hvert løp, forteller Ole Christian Veiby til Parc Fermé.

I år er han rendyrket privatfører igjen etter at han og Skoda skilte lag i fjor. Sesongen virker i så måte fortsatt uavklart, da Veiby og resten av EVEN Management ikke har gått ut med et konkret program for den 22-årige Kongsvinger-gutten.

https://parcferme.no/rally/shakedown-meeke-dominerte-veiby-et-stykke-bak-blant-r5-bilene/

Tredje raskest på første tur

Når det er sagt, at Veiby velger å fokusere på enkeltløp, så ligger det en gulrot i bunn han gjerne skulle fått kloa i.

– Det hadde jo absolutt vært bra for både personlig og for karrieren om vi klarte å dra i land en VM-tittel, sier Veiby.

Nå venter altså Korsika. Selv om shakedown-tidene kanskje ikke var helt overbevisende sammenliknet med tidene han leverte under løpet i fjor, så er han optimist for helgen.

– Jeg er fornøyd med shakedown-kjøringen. Første gjennomkjøringen var god, og vi har fått gode svar etter at vi testen noen endringer på andre gjennomkjøring, sier Veiby, tydelig klar før det braker løs fredag.

Lite erfaring fra tørr asfalt

Ole Christian Veiby. (Foto: EVEN Management)

Første gjennomkjøring betyr mye for førerne internt. Selv om han kun satte en syvende bestetid totalt på shakedown, så var han tredje raskest på første gjennomkjøringen. Testdagene han har hatt i forkant har vært verdifulle.

– Rompefølelsen er den vi lytter til, og den er bra. Vi kjører jo en Polo, smiler 22-åringen, som ble nummer tre i WRC 2-klassen på Korsika i fjor.

Selv om han har fått føle den nye bilen på fast underlag under Rally Monte-Carlo, så er det først nå han får verdifulle mil i bilen på asfalt.

– Dette er jo de første ordentlige testdagene vi har hatt på asfalt, og det kjennes bra. Jeg var også fornøyd med bilen i Monte, av det lille vi kjørte på tørr asfalt der, sier han.

Powered by Labrador CMS